DE

Nábytek ze dřeva vyráběný v německém Dolním Sasku

Objemná kulatina je často levná, ale obtížněji se zpracovává; jen někdo ji dokáže zpracovat. Tyto potíže však nezastavily Jana Nartena, mladého truhláře z Německa, který řeže kmeny velkých průměrů a vyrábí unikátní dřevěný nábytek.

Německá truhlářská dílna řeže ohromné dubové kmeny pilou WM1000

Když se Heiner Schäfers a Aron Keidel, dva nadšenci do dřeva a krásných výrobků z něj potkali v mistrovské tesařské škole, začala se formovat ta skvělá myšlenka. Před deseti lety spolu začali pracovat a dnes provozují skutečně unikátní podnikání v německém Recklinghausenu.

Silná žena u ovládání pily

Bad Berka jsou malé lázně v německé spolkové zemi Duryňsko. Tady jsme se setkali se Sandrou Eule, jedinou 'ženskou' provozovatelku pily Wood-Mizer v Německu. Poznali jsme hezkou blondýnu plnou energie se srdcem i duší.

Jak dosáhnout nejlepšího zvuku velkého kostelního zvonu?

Tradiční zvony vyráběné v Německu od roku 1725 zní nyní lépe díky dubovým hlavám zavěšení zvonu a dřevěným zvonicím.

Vlastníci lesa řežou poškozené kmeny, aby zvýšili jejich hodnotu

Potřebujete vyčistit les po vichřici? Jsou v něm stromy postižené kůrovcem? Jedním z řešení je pořezat poškozené kmeny na hodnotnější dřevo pro vlastní potřebu a na prodej.

Pila Wood-Mizer řeže kmeny zkamenělého dubu

Po dvou tisíci letech pod vodou, byl kmen dubu vyzvednut, pořezán a usušen. Změnil se na báječný a cenný materiál a život tohoto dřeva přetrvá další století.

Položky 1 až 6 z celkových 8

Page
Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!