GB-SCT

Pilařství s pilou Wood-Mizer LT40 na panství Balmoral ve Skotsku

Hrad Balmoral je sídlem skotské královské rodiny od roku 1852, kdy jej pro královnu Viktorii získal princ Albert. Podle tradice se každý další majitel panství osobně zajímá o jeho provoz a zvelebování. Společnost Balmoral Estate nedávno zakoupila mobilní pilu Wood-Mizer LT40 WIDE, aby mohla efektivně udržovat lesy a zelené plochy v okolí zámku.

Skotští pilaři sázejí při tvorbě zisku na moderní technologii Wood-Mizer WB2000

"Skotsko je krásné svou krajinou, četnými hrady i nepředvídatelným počasím. Cestovatelé jedoucí na sever od Edinburghu se dostanou do Perthu, kde si mohou myslet, že je to poslední bašta civilizace, ale za horami se nachází Inverness. Tato překvapivě teplá malá část severního Skotska je díky svému mikroklimatu a úrodné půdě ideální pro pěstování dobrého dřeva," říká Ronald Munro Ferguson, majitel firmy Novar Sawmill.

Od pořezání kmenů po tvarované dřevěné díly a výrobu hotového podlahového materiálu – jeden Skot to všechno dokáže se zařízením Wood-Mizer

Kousek od skotského Edinburghu, Sandy Crook, který se naplno věnoval podnikání v péči o stromy, odešel do penze, aby trávil více času tím, co mu skutečně přináší potěšení – zpracováním dřeva na hotové výrobky. S jeho kompletním vybavením pil Wood-Mizer a nové tvarovačky/srovnávačky MP360 zvládne si sám udělat cokoli.

Proč místní dřevo?

Manažer pily "Skotské dřevo - Scottish Wood" vysvětluje proč zpracovávají dříví, které vyrostlo ve Skotsku.

Pila LT15 pomáhá skotskému učiteli dokázat životaschopnost tradičního řemesla

James Thomson ze skotského Glenrothes rozjel v roce 2007 firmu Thomson Timber. Předtím pracoval ve školství jako strojní inženýr, pracoval v Austrálii a v Edinburghu než se vrátil domů a pokračoval po dvacet let ve vyučování jak zpracovávat dřevo.

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!