USA

Stavba jedinečné dřevěné kaple na farmě v USA

"Jsem stavitelem už 40 let a za ta léta jsem postavil spoustu různých věcí. Ale myslím, že tato kaple je to nejlepší, co jsem kdy udělal," říká Bill Miskiman, majitel farmy v Connecticutu a jeden z těch, kteří se podíleli na vzniku unikátní kaple Trinity Knot.

Společnost Wilson Enterprises roste díky průmyslovému pilařskému systému Wood-Mizer WB2000

Rodinná firma Wilson Enterprises se sídlem v Michiganu dodává od roku 1985 vysoce kvalitní dřevěné výrobky pro domácí dekorace, stavební a řemeslné projekty. Nedávno společnost investovala do průmyslového pilařského systému Wood-Mizer WB2000, aby mohla zpracovávat kmeny na své výrobky přímo ve firmě a zároveň nabízet své dřevěné výrobky v téměř 5 000 maloobchodních prodejnách po celých Spojených státech.

Firma Nelson Wood Shims udává 30% až 50% nárůst výkonu s nejnovějším pilařským systémem Wood-Mizer TV6000 / MR6000

Společnost Nelson Wood Shims se sídlem v Minnesotě v USA je největším výrobcem podložek v Severní Americe a vyrábí vysoce kvalitní dřevařské výrobky pro celostátní distribuci. Společnost nedávno investovala do nového pilařského systému, aby maximalizovala výtěžnost kulatiny a zároveň minimalizovala investiční a provozní náklady.

Řezání dřeva na chatky v Michiganu

Steve Kesti, majitel firmy Backwoods Lumber v Michiganu, vzpomíná na úplně první okamžiky, kdy se začal zajímat o práci se dřevem, bylo to již v dětství. “Už jako dítě jsem vždycky chtěl postavit nějakou boudu v lese,” vzpomíná Steve. Jeho otec byl tesař a poté co Steve absolvoval tesařský kurz na střední škole, pokračoval ve stopách svého otce a sám se stal tesařem. “Pracoval jsem jako tesař až jsem nakonec začal stavět domy pro jiné,” říká Steve.

Jak postavit kouzelné sáně pro Santa Clause

Oč tu běží: je třeba spousta tvořivosti, mobilní pila Wood-Mizer, topolové dřevo a trochu kouzel. Gregg Turk pracuje se dřevem a má pilu Wood-Mizer, a s touhle kombinací je schopen postavit neuvěřitelné nové sáně pro Santa Clause.

Fascinující projekt s pilou: Mulberry - Morušová kaple na farmě v Georgii, USA

20 minulých let snil a plánoval dokonalý doplněk ke své farmě v Carnesville ve státě Georgia. Stavba kaple na pozemku by poskytla ideální místo k rozšíření příležitostí na farmě. Kaple by mohla nabídnout prostor ke konání svateb, různých událostí a aktivit, umožnila by více lidem plně se těšit z krásy farmy.

Mesquitový domek ve větvích stromu postavený v Arizoně v USA

Stromy Mesquite dominují napříč arizonskou pouštní krajinou, jelikož tyto keřovité, nezkrotné rostliny tvrdě přežívají navzdory nelítostným životním podmínkám. Z podstaty nedokonalé husté dřevo Sonorské pouště druhu Velvet Mesquite inspirovalo Arthura a Valerii Floresových před 20 lety k založení společnosti ‘Tumacacori Mesquite Sawmill’ v arizonském Tumacacori.

Vznikající ekonomika městského dřeva

New York Heartwoods je ženská společenská organizace ve Warwicku, stát New York. Podnik byl založen v roce 2010 s posláním regenerovat životaschopnost lesa a maximalizovat hodnotu "odpadových" stromů. Jedna ze spoluzakladatelek, Megan Offnerová, mluví o své vizi nové mezery na trhu vytvořené vznikající ekonomikou městského dřeva.

Stavba dřevěných autíček pro 'Operation Christmas Child' v USA

Před více než 50 lety rodina Postemů v Západním Michiganu v USA zakoupila 10 akrů lesa. "Některé z těchto topolů jsem zasadil před 30 až 35 lety," říká Ken. "Ale teprve loni se ukázal důvod proč jsem je pěstoval." Loni Ken zhotovil 10,000 dřevěných hraček – autíček, všechny z nich z poražených topolů a borovic na svých pozemcích. Zeptáte se – proč jich udělal tolik? Samozřejmě pro akci Vánoce dětem z krabice od bot!

Zajímavý projekt z USA: Garáž pro veterány pro Ford Auto muzeum

Americký Ford Car Club zbudoval muzeum v podobě dřevěné garáže z počátku 20. století.

Nové video! Buďte první kdo jej zhlédne – pilařův slib!

Od práce se dřevem v mladém věku k provozování pily se svým bratrem a synem se pilař svěřuje se svou cestou životem spjatým se dřevem a se slibem, který vychází z jeho lásky k práci se dřevem.

Stavba Noemovy archy

Archa je jedním z největších ikonických náboženských symbolů na světě. Legendy o potopě existují všude kde žijí lidé, více než 200 kultur po světě udržuje nějaký druh příběhu potopy a Archy. Takže když zakladatelé muzea The Ark Encounter (Setkání s Archou) zvažovali svůj další velký projekt, archa byla na jejich seznamu na čelném místě.

Americký dům snů

Mack Lowery zvrátil tragedii do uskutečněného snu, když dokončil svůj vlastníma rukama postavený dvoupatrový dům v hustém lese v Mississippi. První srub, který Mack původně postavil jako mladý muž v roce 1976, vyhořel a byl zpustošen v obrovském požáru a zanechal jeho rodinu bez domova. “Trvalo mi pár let než jsem se po tom požáru vrátil na svou farmu,” vzpomíná Mack.

Malá výrobna javorového sirupu na rodinné farmě

Herbert Butterfield postavil s pomocí pily Wood-Mizer LT40 malou dřevěnou stavbu ze dřeva borovice vejmutovky a jasanu na své rodinné farmě v michiganském Charlotte. V téhle budově udělal „cukrárnu“ pro výrobu javorového sirupu.

Do it yourself – Udělej si sám: dřevěný dřez a pracovní kuchyňský pult

Eric Means použil strom ořešáku černého k nařezání 1,2 m3 prken pro jedinečný dřevěný kuchyňský pult s pracovní deskou a s dřezem.

Díky solární sušárně je dřevo chráněno od poškození od hmyzu a vlhkosti

Farmář Nathan Brown už byl otráven brouky ničícími dřevo, které ukládal venku, aby na vzduchu proschlo, takže se rozhodl postavit solární sušárnu…

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!