Mobilní pilaři

Mobilní pila ve francouzských horách: Řezání v každém ročním období!

S mobilní pilou Wood-Mizer LT70 řeže francouzský pilař Serge Jourdan místní dřevo pro tesaře, řeže na zakázku a je k dispozici kdykoli pomoci jiným uživatelům pil Wood-Mizer v údolí řeky Le Verdon poblíž obce Beauvezer.

Pilařství ve francouzských Alpách s mobilní pilou Wood-Mizer LT70

Jaká je nejlepší pila pro práci v horských oblastech? Pilařství v Alpách vyžaduje od místních pilařů silnou náturu a rozhodnost. Vlečení pily vzhůru po horských cestách bývá náročný úkol i pro nejzkušenější pilaře. Vedle zkušeností a praktických dovedností potřebují také to správné pilařské vybavení, aby svou práci dobře zvládli.

Učení při práci se dřevem s Wood-Mizer ve Švédsku

Pokaždé když švédský podnikatel David Virén pracuje na nějakém prkně se svou srovnávačkou/tvarovačkou Wood-Mizer, má pocit, jako by se učil další lekci o dřevu. "Pracovat se dřevem je víc než jen práce co je třeba udělat. Je to proces učení, ze kterého můžete získat hodně uspokojení," vysvětluje.

Mobilní pila pomáhá zákazníkům šetřit peníze na dopravě kmenů

“Už nepotřebujeme traktor na vytahání kmenů z lesa nebo náklaďák na dopravu hotových prken k zákazníkovi,” říkají bratři Geronazzovi, mobilní pilaři z Itálie.

Pila Wood-Mizer řeže kmeny zkamenělého dubu

Po dvou tisíci letech pod vodou, byl kmen dubu vyzvednut, pořezán a usušen. Změnil se na báječný a cenný materiál a život tohoto dřeva přetrvá další století.

Nové video! Buďte první kdo jej zhlédne – pilařův slib!

Od práce se dřevem v mladém věku k provozování pily se svým bratrem a synem se pilař svěřuje se svou cestou životem spjatým se dřevem a se slibem, který vychází z jeho lásky k práci se dřevem.

30 let řezání ve Walesu s pěti pilami Wood-Mizer

Je to k nevíře, ale David Jones, farmář z malé vesnice Bala v severním Walesu, se přeorientoval na úplně odlišnou pracovní kariéru. “Po škole jsem chtěl zkusit něco jiného než farmaření, přestože z rodinné farmy pocházím,” říká David. “Opustil jsem tuhle rodinnou farmu a učil se tři roky, abych se stal kuchařem. Býval jsem šéfkuchařem v hotelové restauraci přímo na okraji naší vesnice Bala."

Sám sobě šéfem

Bez spěchu a zmatku, vždy v dobré náladě – to je Pavel Kadlec, jehož život se úžasně změnil od té doby co se stal mobilním pilařem.

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!