Výroba palisandru s pilou Wood-Mizer LT20 v Indonésii

Rosewood Production with Wood-Mizer LT20 Sawmill in Indonesia

 

Indonéská společnost řeže exotická tvrdá dřeva, aby zvýšila svůj odbyt v Číně a Japonsku. Firma zaměstnává 150 zaměstnanců a od doby co zakoupila pilu Wood-Mizer LT20 vylepšila svůj zisk.

“Můj otec založil firmu v roce 1991. Já jsem ji převzal před dvěma roky,” říká pan Kennedy, majitel společnosti. Firma zpracovávala ratan, ale později se více zaměřila na indonéský palisandr (rosewood) a akát (acacia)—dvě exotická tvrdá dřeva, která se velice obtížně řežou. “Za den musíte vyměnit dva nebo i tři pilové pásy,” vysvětluje pan Kennedy.

 

 

Jeho pila LT20 s pilovými pásy Wood-Mizer to pomáhá zvládnout. Kennedy vysvětluje: “Dobrá věc je, že řezání je přesné a pilový pás je tenký, takže získáte ze dřeva maximum. Snažíme se co nejvíce minimalizovat odpad. S pilou Wood-Mizer vyrábíme prkna o tloušťce 3.3 cm, ušetříme asi polovinu odpadu ve srovnání s normální řetězovou pilou.”

 

 

Wood-Mizer LT20 je velice flexibilní pila, která řeže kmeny o průměru až 80 cm a dlouhé 4.8-8.4 m. Pro pana Kennedyho byla LT20 dostupné řešení pro jeho malé podnikání. Pila se provozuje s manuální manipulací s kmenem. Když se rozhodoval jakou pilu chce koupit, vybral si pilu Wood-Mizer, která mu poskytuje přesnost řezání, kterou potřebuje, protože pro jeho drahé dřevo je přesnost velice důležitá.

 

 

“Když k nám přijdou kmeny,” říká Kennedy, “třídíme je podle kvality. Po vytřídění jdou na pilu k pořezání. Po rozřezání jde dřevo na hoblovku, aby bylo hladké a rovné. Seřízneme hrany, aby byly přímé a pak profilujeme. Poté dřevo skládáme na palety a připravujeme na export.”

 

 

Výrobci nábytku v Číně a Japonsku oceňují Kennedyho výrobky pro přesnost a kvalitu dřeva, kterou garantuje.

“Zažíváte zvláštní potěšení, když vidíte řezat velice krásný kus dřeva,” poznamenává Kennedy, “a můžete na něm vidět tu krásnou vláknitou strukturu—a když se vám váš produkt líbí, přináší vám to štěstí.”

 

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!