Stavba dřevěněho domu

Polský podnikatel uspěl v dřevozpracujícím průmyslu s pilou Wood-Mizer

Polský podnikatel Zygmunt Koss hovoří o tom, jak získal vášeň pro práci se dřevem a jak dosáhl úspěchu v podnikání díky té správné technice.

Stavba jedinečné dřevěné kaple na farmě v USA

"Jsem stavitelem už 40 let a za ta léta jsem postavil spoustu různých věcí. Ale myslím, že tato kaple je to nejlepší, co jsem kdy udělal," říká Bill Miskiman, majitel farmy v Connecticutu a jeden z těch, kteří se podíleli na vzniku unikátní kaple Trinity Knot.

Dva bratři ze Švédska úspěšně provozují stavební a truhlářskou dílnu

Göran & Lennart Ståhl vyrábějí věci ze dřeva a zásobují místní zákazníky kvalitním dřevem pro stavbu a dokončování domů ve Švédsku. Bratři spoléhají především na nástroje a stroje ze sortimentu Wood-Mizer, včetně čtyřstranné hoblovky/tvarovačky MP260 a protahovačky MP160.

Bývalý elektrikář si postavil v Kanadě dům snů

Nathan Shewchuk uskutečnil svůj celoživotní sen postavit si vlastní dům po osmi letech tvrdé práce a odhodlání spolu s několika pomocníky a mobilní pilou Wood-Mizer.

Rozvíjení rodinného podnikání s pilami Wood-Mizer na francouzském Azurovém pobřeží

Společnost Spinelli Palanca Services má více než stoleté zkušenosti s těžbou dřeva, mýcením, oklešťováním a kácením stromů. Rodinná firma byla založena v roce 1912 a její vývoj se vyvíjel po celé generace. V roce 2014 podnik převzali dva vášniví dřevaři - Sebastien Spinelli a jeho partner Cyril Palanca, aby pokračovali v rodinném dědictví a zároveň zachovali nejvyšší kvalitu služeb.

Zpracování dubu se stroji Wood-Mizer ve Walesu

V roce 2023 se konaly každoroční zákaznické dny společnosti Wood-Mizer ve firmě Oak Frame Company v Saint Asaph v severním Walesu. Simon Belfield, vášnivý pilař a majitel společnosti, se specializuje na výrobu různých výrobků z dubového a modřínového dřeva, včetně hotových chatek, altánů, garáží a zahradních přístřešků, ale především - dubových střech, rámů a konstrukcí. "Práce se dřevem mě vždycky bavila," říká Simon. "Dřevo osloví každého. Má tolik možností konečného využití. Nakonec je z toho fenomenální výrobek."

Stavba pasteveckých domků pomocí strojů Wood-Mizer ve francouzských Alpách

Vedle stavby kvalitních srubů pro pastevce využívá Aleksander Salicis, truhlář a tesař z Plan du Verdon ve francouzských Alpách, místní dřevo k poskytování truhlářských služeb a výrobků pro své zákazníky. Aleksander provozuje několik strojů Wood-Mizer pro svou pilařskou a dřevařskou společnost Salicis Charpente.

Řezání dřeva na chatky v Michiganu

Steve Kesti, majitel firmy Backwoods Lumber v Michiganu, vzpomíná na úplně první okamžiky, kdy se začal zajímat o práci se dřevem, bylo to již v dětství. “Už jako dítě jsem vždycky chtěl postavit nějakou boudu v lese,” vzpomíná Steve. Jeho otec byl tesař a poté co Steve absolvoval tesařský kurz na střední škole, pokračoval ve stopách svého otce a sám se stal tesařem. “Pracoval jsem jako tesař až jsem nakonec začal stavět domy pro jiné,” říká Steve.

Inspirující projekt z Kanady: Stavba domku pro hosty na břehu říčky

Přejdete přes malou lávku z hlavního bungalovu Andrew Koesslera v Britské Columbii a najdete jeho poslední výtvor - malebný domeček na břehu vybavený podkrovím s dvojlůžkem, v přízemí sedací kout a kuchyňka s tekoucí vodou.

Zajímavý projekt z Finska: velká dřevěná sauna na ostrově v Helsinkách

Díky pile Wood-Mizer s prodlouženým ložem dostala finská dřevozpracující firma zakázku a investiční dotaci a účastnila se stavby velké dřevěné sauny na ostrově Suomenlinna.

Položky 1 až 10 z celkových 21

Page
Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!