Stavba dřevěněho domu

České srubové domy: zkušenost a tradice

Malá pila Wood-Mizer LT15 s hoblovací hlavou MP100 pracuje úspěšně při stavbě českých tradičních srubových domů.

Stavba Noemovy archy

Archa je jedním z největších ikonických náboženských symbolů na světě. Legendy o potopě existují všude kde žijí lidé, více než 200 kultur po světě udržuje nějaký druh příběhu potopy a Archy. Takže když zakladatelé muzea The Ark Encounter (Setkání s Archou) zvažovali svůj další velký projekt, archa byla na jejich seznamu na čelném místě.

Britský inženýr využívá LT40 k proměně své profesní kariéry

S pilou Wood-Mizer LT40 prošel Paul Grainger cestu od prodávání dřeva na eBay až po situaci, kdy se stal součástí mnohamilionového projektu restaurování v luxusním venkovském hotelu.

Stará truhlářská dílna v Německu zdokonaluje své vybavení

Srovnávačka/tvarovačka Wood-Mizer MP360 zlepšuje rychlost a přesnost práce v německé tesařské dílně, která je prosáklá historií.

Americký dům snů

Mack Lowery zvrátil tragedii do uskutečněného snu, když dokončil svůj vlastníma rukama postavený dvoupatrový dům v hustém lese v Mississippi. První srub, který Mack původně postavil jako mladý muž v roce 1976, vyhořel a byl zpustošen v obrovském požáru a zanechal jeho rodinu bez domova. “Trvalo mi pár let než jsem se po tom požáru vrátil na svou farmu,” vzpomíná Mack.

Norwegian Timber Frame Company Upgrades to Extended LT70 SawmillNorská firma vyrábějící dřevěné konstrukce rozšiřuje svoje zařízení o prodlouženou pilu LT70

Simostranda Stav & Laft na okraji Osla je firma vyrábějící dřevěné stavby. Společnost provozují Sveinung Bergan a Einar Holm, kteří spolu pracují jako partneři už 22 let.

Restaurování hrázděných domů: od koníčka k podnikání

Pro řadu vlastníků pil Wood-Mizer, začala práce se dřevem jako koníček a během času se to proměnilo na skutečné podnikání, které přináší nejen potěšení, ale také zisk.

Neobvyklý nápad s pilou Wood-Mizer: altánek s živou střechou ve vaší zahradě

Pily Wood-Mizer mohou být užitečné nejen v pilařském podnikání. Lidé vytváří spoustu zajímavých projektů se dřevem, které sami nařežou na svých Wood-Mizer pilách.

Neobvyklý nápad pro Wood-Mizer: modulární chatky v lese

Aby rentabilně spravovali své lesy, tým tesařů - welšského otce a syna, vyvinula stavebnicové chatky stavěné ze dřeva jejich vlastních stromů, aby tak demonstrovali, jak přemýšlivé spravování lesa podporuje inovativní způsoby rentabilního uchování lesů.

Pila LT15 pomáhá skotskému učiteli dokázat životaschopnost tradičního řemesla

James Thomson ze skotského Glenrothes rozjel v roce 2007 firmu Thomson Timber. Předtím pracoval ve školství jako strojní inženýr, pracoval v Austrálii a v Edinburghu než se vrátil domů a pokračoval po dvacet let ve vyučování jak zpracovávat dřevo.

Položky 11 až 20 z celkových 21

Page
Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!