Wood-Mizer rozšiřuje výrobní sortiment uvedením CNC strojů

Introducing Wood-Mizer CNC Machines
13.07.2022

Wood-Mizer vyvinul moderní řadu CNC strojů (computer numerically controlled – počítačem numericky řízených) poskytujících maximální výkon, přesnost a plně automatické zpracování dřeva, plastů, kompozitních materiálů a lehkých slitin.

Řada Wood-Mizer CNC strojů obsahuje:

  • CNC5003, 3 a 4 osý stroj s podtlakovým stolem
  • CNC5005, 5 osé strojní centrum s podtlakovým stolem
  • CNC6003, velké 3 a 4 osé strojní centrum pro těžký provoz s podtlakovým stolem
  • CNC6005, velké 5 osé strojní centrum pro těžký provoz s podtlakovým stolem
  • CNC7000, 8 osé strojní centrum pro hranol a kmen s automatizovanou manipulací s materiálem
  • CNC8000, 6 osé strojní centrum pro těžký provoz pro hranol a kmen s automatizovanou manipulací s materiálem


CNC stroje Wood-Mizer jsou konstruovány jako vysoce flexibilní strojní centra, která lze vybavit volitelnými doplňky a funkcemi, zahrnujícími řadu CNC agregátů, kompatibilního softwaru CAM (computer-aided manufacturing – počítačem podporovaná výroba), hlavu s oscilujícím nožem, dalšími podtlakovými deskami, ochrannými bránami/světelnými záclonami kolem stroje, lasery pro lepší polohování materiálu atd.

Strojní centra jsou vyráběna z vysoce kvalitních dílů v kombinaci numerickými kontroléry předních značek v oboru.

"V průběhu naší historie, Wood-Mizer cítil vždy závazek poskytovat zařízení nejlepší kvality pro zpracování kmenů až na konečné dřevěné výrobky,” říká Magnus Fransson, výrobní ředitel Wood-Mizer CNC Machines. “Konstrukce produkční řady Wood-Mizer CNC byla prověřena zákazníky celého světa po více než dekádu a je nyní opřena o vysoce kvalitní servis a síť podpory zákazníků očekávanou od Wood-Mizer."

 

 

CNC stroj CNC5003 je první výrobek v řadě, navržený pro automatizované zpracování dřeva, plastů, kompozitů a lehkých slitin v uměleckých a řemeslných dílnách, stejně jako ve firmách střední až velké velikosti vyrábějících části pro stavbu kuchyní, nábytku, domů atd.

CNC5003 je založen na portálové konstrukci s duálním pohonem pro stabilitu a přesnost, karuselový 12ti polohový automatický měnič nástroje namontovaný na portálu pro rychlé výměny nástroje a více zónový do sebe zapadající podtlakový stůl pro bezpečné a přizpůsobivé polohování materiálu.

 

 

Strojní centrum má výkonné elektrické vřeteno obsluhované digitálními servy s vysokým rozlišením pro přesnost a minimální vibrace.

 

 

Všechny operace jsou sledovány z pohyblivého panelu operátora s renomovaným kontrolérem Fanuc pro vyspělé funkce a dostupnost náhradních dílů po celou dobu životnosti. Navíc, panel operátora nabízí interface pro PC a software CAM a vestavěný server.

3 osý a přesný pohyb hlavy funguje nad rozsáhlým a vícezónovým podtlakovým stolem, který umožňuje zpracování plochého materiálu s maximálními rozměry 3000 x 1500 mm. Stůl má šest zón s 216 jednotlivými podtlakovými body k zajištění řady variant uspořádání. Vřeteno je vybaveno spolehlivým a vysoce účinným systémem odsávání prachu k udržení čistého pracovního prostředí.

 

 

Parametry CNC stroje CNC5003:

  • Pracovní oblast – 3080 x 1540 x 200 mm
  • Rozměry materiálu: 3000 x 1500 mm
  • Rychlost (v osách x/y/z) – 60 x 30 x 15 m/min
  • Motor vřetena s výměnou nástroje – 11 kW při 24,000 ot./min.
  • Výměna nástroje – 12 ti nástrojový otáčivý karusel
  • Podtlaková pumpa – 4 kW (nebo 5.5 kW)
  • Výkon podtlakové pumpy– 126 m3/h při tlaku 0.9 bar


“Je možné dále zvýšit produktivitu CNC5003 s integrovaným zařízením pro manipulaci s materiálem. Stroj lze rozšířit modulárním systémem pro zakládání a odebírání materiálu přeměnou na strojní buňku schopnou automatizovaného zpracování kompletních dávek materiálu bez zatěžování operátora dohledem,” vysvětluje Magnus Fransson.

CNC5003 a další připravované CNC stroje z této řady doplňují zařízení Wood-Mizer přidáním přesnějšího a opakovatelného prostředku pro konečné zpracování hotových dřevěných výrobků.

Pro další informace o výrobku a s dotazy kontaktujte prosím Magnuse Franssona, výrobního ředitele Wood-Mizer CNC Machines na mfransson@woodmizer.eu

 

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!