Wood-Mizer představuje na veletrhu LIGNA 2023 své nejlepší dřevoobráběcí stroje a řešení

Wood-Mizer Woodworking Machines at LIGNA 2023
15.05.2023

 

Na největším evropském veletrhu dřevařského průmyslu LIGNA představuje společnost Wood-Mizer kompletní sortiment výrobků pro zpracování dřeva, včetně známé řady dřevoobráběcích strojů a zařízení pro výrobu hotových dřevěných výrobků. Díky 40 letům zkušeností s výrobou prvotřídních pilařských strojů vyvíjí společnost Wood-Mizer řadu pro zpracování dřeva, aby potvrdila své heslo "Z lesa po konečný výrobek". Mezi nejprodávanějšími modely Wood-Mizer představuje své nejnovější stroje a řešení pro dřevozpracující průmysl - srovnávačku/tvarovačku MP280 a tabulovou pilu MS750.

Stroje a zařízení na zpracování dřeva, které vynalezl Bo Martensson, zakladatel společnosti MOReTENs, si získaly široké uznání a oblibu mezi profesionály i amatéry, kteří hledají univerzálnost, přesnost a odolnost za přijatelnou cenu. Od roku 2017 je společnost Wood-Mizer vývojářem kompaktní a lehké řady dřevoobráběcích strojů, poskytovatelem znalostí v oblasti konstrukce a výroby strojů a také výrobcem dřevoobráběcích strojů dodávaných prostřednictvím sítě zkušených prodejců a distributorů působících skoro ve všech koutech světa. 

Dřevoobráběcí stroje jsou určeny k rychlé a efektivní výrobě hotových dřevěných výrobků, jako jsou podlahové desky, svislé panely a obklady, dveřní a okenní rámy, latě a mnoho dalších. Jsou ideálním nástrojem pro každého truhláře, od začátečníka, který se teprve učí, až po velké podniky hledající efektivnější způsoby výroby.

 

 

Sortiment dřevoobráběcích strojů představených na veletrhu LIGNA zahrnuje čtyřstranné srovnávačky/tvarovačky MP360 a MP280 (novinka), dvoustrannou srovnávačku/tvarovačku MP200, srovnávačku/tvarovačku/rozmítací pilu MP220, protahovačku MP160, vícestrannou srovnávačku MP180 a tabulovou pilu MS750 (novinka). Kromě zmíněných dřevoobráběcích jednotek představila společnost Wood-Mizer novou řadu sběrného prachového systému MES pro efektivní odstraňování pilin a nečistot v dílně. Nabídka zahrnuje veškeré potřebné nářadí a příslušenství z katalogu Wood-Mizer TOOLS, jako jsou přímé, profilové a spirálové tvarovací nože, vertikální a horizontální řezné hlavy, pilové kotouče, vrtáky atd.   

Všechny dřevoobráběcí stroje Wood-Mizer mají některé společné vlastnosti:

  • Čtyřstranné srovnávačky/tvarovačky mají horní, spodní, pravou a levou řeznou hlavu, což umožňuje tvarování desky ze všech stran při jediném průchodu materiálu strojem. Každou řezací hlavu pohání samostatný motor, čímž se zvyšuje účinnost a snižuje spotřeba energie. Na řezných hlavách se snadno a rychle vyměňují profilové nože. V katalogu Wood-Mizer TOOLS je k dispozici velké množství nožů různých tvarů a profilů.
  • Litinové pracovní stoly poskytují stabilní základnu pro přesné zpracování dřeva a zároveň eliminují vibrace. Vysoce kvalitní litina zaručuje zvýšenou trvanlivost, spolehlivost a odolnost proti opotřebení. Vstupní i výstupní stoly jsou vyrobeny z vysoce kvalitní oceli k zajištění pohodlného podávání materiálu.
  • Obsluha srovnávačky/tvarovačky je ergonomická díky snadno přístupnému ovládacímu panelu, který obsahuje samostatné spínače pro zapnutí každé řezné hlavy. Parametry řezu (šířka, výška) lze pohodlně nastavit pomocí jednoduchých a spolehlivých prvků (kliky, páky).   
  • Kompaktní a lehká konstrukce s litými kolečky umožňuje snadný pohyb po dílně. Všechny dřevoobráběcí stroje jsou navíc vybaveny otvory pro odsávání prachu pro účinné odstraňování pilin a dřevěných třísek.
  • Celá řada Wood-Mizer Woodworking se vyrábí v Evropské unii za použití surovin od renomovaných dodavatelů a nejlepší dostupné výrobní technologie. Společnost Wood-Mizer poskytuje na všechny dřevoobráběcí stroje dvouletou záruku a nadstandardní poprodejní servisní podporu. 

 

Během veletrhu LIGNA představuje společnost Wood-Mizer několik nových dřevoobráběcích jednotek - srovnávačku/tvarovačku MP280 a tabulovou pilu MS750.

Společnost Wood-Mizer vyvinula druhou generaci srovnávačky/tvarovačky na bázi osvědčeného stroje MP260, který se stal celosvětově nejprodávanějším a splňuje neustále rostoucí očekávání truhlářů. Její nástupce, srovnávačka/tvarovačka MP280, je funkční a všestranná dřevoobráběcí jednotka s některými technickými řešeními z vlajkové lodi firmy - srovnávačky/tvarovačky MP360.  

Model MS750 je vybaven robustní litinovou řezací jednotkou, drážkovací pilou a přesným hliníkovým posuvným stolem. Stroj byl vyvinut pro truhlářské dílny a výrobce nábytku, kteří hledají efektivnější způsoby přesného formátování a řežou různé dřevěné materiály. Na veletrhu LIGNA tabulová pila MS750 zpracovává prkna, dřevěné tabule i desky z masivu.   

Na veletrhu LIGNA 2023 společnost Wood-Mizer prokazuje své odhodlání pomáhat svým zákazníkům rozvíjet jejich dřevozpracující projekty, podnikání a tvůrčí plány se dřevem. Vývoj a výroba kompaktních, multifunkčních a cenově dostupných dřevoobráběcích strojů schopných vyrábět vysoce kvalitní hotové výrobky ze dřeva dále odhaluje význam sloganu společnosti Wood-Mizer - Z lesa po konečný výrobek.

 

 ***

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!