Oslava 40 let Wood-Mizer

Celebrating 40 Years of Wood-Mizer
12.01.2022

 

Wood-Mizer, přední světový výrobce pil a dřevozpracujícího zařízení, oslavuje 40 let, během kterých lidem po celém světě poskytuje výrobky a služby pro zpracování dřeva z lesa po konečný tvar (From Forest to Final Form®). Se světovou centrálou ve Spojených státech dodal Wood-Mizer více než 100,000 pil zákazníkům na 6 kontinentech a během uplynulých 40 let bylo zřízeno více než 100 autorizovaných distribučních zastoupení.

 

Don Laskowski (left), Co-Founder of Wood-Mizer, and his family in 1982.Don Laskowski (left), Co-Founder of Wood-Mizer, and his family in 1982.
Don Laskowski (left), Co-Founder of Wood-Mizer, and his family in 1982.

 

V roce 1982 dva podnikatelé, Don Laskowski a Dan Tekulve, zkonstruovali a vyrobili nový druh pily, který byl pro pilařský průmysl skutečnou inovací. První pojízdná pila Wood-Mizer byla navržena tak, aby byla efektivní, cenově dostupná a s jednoduchou obsluhou, takže kdokoli a kdekoli mohl bezpečně proměnit kmen na řezivo. Použitím pilových pásů s tenkým zářezem bylo získáno z každého kmene více prken s použitím méně energie na provoz a popadané stromy v lese nebo ve městě bylo možno zachránit člověkem přímo na místě. Po letech se Wood-Mizer stal globálním lídrem sloužícím jednotlivcům i byznysu po celém světě.

 

Wood-Mizer Co-Founders Don Laskowski (left) and Dan Tekulve (right).Wood-Mizer Co-Founders Don Laskowski (left) and Dan Tekulve (right).
Wood-Mizer Co-Founders Don Laskowski (left) and Dan Tekulve (right).

 

“Po více než 40 letech od chvíle, kdy byla vyrobena první pila Wood-Mizer, pokračuje Wood-Mizer pomáhat a slaví trvalé úspěchy našich zákazníků,” říká John Smith, výkonný ředitel Wood-Mizer. “Od jednotlivých zpracovatelů dřeva po vysoce produktivní pilařské firmy, Wood-Mizer se cítí být zavázán pokračovat ve službě rozrůstající se komunitě vlastníků pil napříč celým světem.”

 

Wood-Mizer Portable Sawmill #1 Delivered from Indiana, USA to New York, USA by Don Laskowski (right), Wood-Mizer Co-Founder.Wood-Mizer Portable Sawmill #1 Delivered from Indiana, USA to New York, USA by Don Laskowski (right), Wood-Mizer Co-Founder.
Wood-Mizer Portable Sawmill #1 Delivered from Indiana, USA to New York, USA by Don Laskowski (right), Wood-Mizer Co-Founder.

 

O firmě Wood-Mizer

Od roku 1982, si Wood-Mizer získal reputaci jako světově vedoucí výrobce pil a dřevozpracujících zařízení se silným odkazem na své inovativní pilařské produkty. Pod heslem From Forest to Final Form®, nabízí Wood-Mizer rozsáhlou řadu zařízení zahrnující pojízdné i průmyslové pily, rozmítací a omítací pily, sušičky dřeva, srovnávačky/tvarovačky, zařízení na zpracování palivového dřeva, zařízení na výrobu palet, vybavení pro manipulaci s materiálem, pilové pásy a zařízení pro údržbu pásů. Po více než 40 let zůstává Wood-Mizer oddán službě pilařským a dřevozpracujícím kutilům i profesionálům po celém světě prostřednictvím vytvořené a rostoucí sítě distributorů.

***

 

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!