Wood-Mizer ohlašuje pilu LT70 HEAVY-DUTY

LT70 HEAVY DUTY on industrial bed with double side supports
02.12.2020

 

Firma Wood-Mizer úspěšně zkombinovala nejlepší vlastnosti dvou osvědčených pil do jednoho nového výrobku. Pila LT70 HEAVY-DUTY (těžký provoz) vyrábí řezivo na průmyslové úrovni s lehkostí obsluhy pily LT70.

Pila LT70 HEAVY-DUTY kombinuje dohromady pokročilou řeznou hlavu z profesionální pily LT70, která podává mimořádné řezné výkony s nejmodernějším ložem pro těžký provoz z průmyslové pily Wood-Mizer WM4000. Takto složený stroj produkuje vysoce kvalitní řezivo vysokou rychlostí a se snadnou obsluhou. "Operátoři LT70 HEAVY-DUTY uvádějí, že jejich produktivita prudce vzrostla díky snadné obsluze a rychlosti zpracování kmene," říká Hubert Powietrzynski, šéf prodeje Wood-Mizer pro Evropu.

 

LT70 HEAVY DUTY on industrial bed from WM4000

Osvědčená řezná hlava LT70 je nabízena ve dvou šířkách – STANDARDNÍ pro kmeny o průměru až 95 cm a ŠIROKÁ pro kmeny o průměru až 105 cm. Standardní verze může vyrábět prkna široká 73 cm, zatímco kapacita širší řezné hlavy se zvýší na 86 cm. Standardní výbavou hlavy jsou zpětná ramena, která odebírají seříznuté přířezy na odebírací dopravník pro zvýšení efektivnosti.

Pila LT70 HEAVY-DUTY používá pilové pásy široké 38-50 mm a dlouhé 4670 mm a pila LT70WIDE HEAVY-DUTY vyžaduje pilové pásy široké 38 mm a dlouhé 5000 mm. Výkon pilového pásu zlepšuje elektricky stavitelné rameno vedení pásu a automatický systém mazání pásu, výsledkem je prodloužení životnosti pilového pásu a jeho stabilita při řezání materiálů různých rozměrů. Volitelně lze řeznou hlavu vybavit odkorňovačem pro další zvýšení životnosti pilového pásu a laserovým ukazovátkem pro přesné řezání.

 

Sawing head from LT70WIDE on HEAVY DUTY sawmill

 

LT70 HEAVY DUTY Remote Operator Station with PLC2 and Super Hydraulics manipulators

Standardní pila LT70 HEAVY-DUTY se dodává s oddělenou stanicí operátora, kterou lze ustavit na nejvhodnějším místě kdekoli kolem pily. Pro automatické nastavování tloušťky prkna obsahuje stanice operátora dobře známé, rychlé a přesné Pracovní nastavení - SW10 Setworks nebo volitelně PLC1, PLC2, nebo Accuset 2.

Pily HEAVY-DUTY jsou stavěny na velkém pevném loži, které obsahuje robustní centrální upínání kmene na dvou tyčích, váleček a krátký dopravní pás. Lože je podporováno kompletem Super Hydrauliky navrženým pro rychlou a snadnou manipulaci s kmeny o hmotnosti až 3 tuny. Hydraulické čerpadlo 5.5 kW pro těžký provoz účinně zvládá manipulaci s kmenem se dvěma poháněnými válečky na dvojitých hydraulických válcích pro snadnější polohování kmene na příčkách lože, obousměrný řetězový obraceč pro pohotové otáčení těžkých kmenů a tři dvojité svislé opěry pro zajištění větší stability pro upínání a obracení kmene. Uspořádání lože lze rozšířit dalšími sekcemi (dlouhými 0,9 nebo 3,6 m), plošinou zakládání kmenů, třídícím stolem nebo zvýšenými nohami lože pro integraci pily do stávajících výrobních systémů.

 

LT70 HEAVY DUTY industrial bed with double side supports

 

LT70 HEAVY DUTY on industrial bed with power feed rollers

 

“LT70 HEAVY-DUTY je výkonná pila na pevné a robustní konstrukci lože, která efektivně zpracovává masivní těžké kmeny. Volitelná sada nohou zvyšuje rám lože a umožňuje mnohem snadnější čistění pod ložem,” - říká Hubert Powietrzynski. “Lože pily je vybaveno hydraulickým systémem pro těžký provoz umožňující mnohem rychleji manipulovat s velkými kmeny, výsledkem je růst celkové produktivity. To je důvod proč průmyslové podniky s vysokým objemem výroby řeziva tolik oceňují kapacitu LT70 HEAVY-DUTY”.

Pro další informace navštivte prosím www.woodmizer.cz nebo se obraťte na svého místního zástupce Wood-Mizer.

 

LT70WIDE HEAVY DUTY on industrial bed with raised legs

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!