Wood-Mizer představuje stolní pilu MS300 pro vysoce přesné zpracování dřeva

Wood-Mizer Introduces MS300 Table Saw for High-Precision Woodworking
07.09.2022

 

Stolní pila MS300 je velice praktický nástroj jak pro malé amatérské dílny, tak pro profesionální firmy. Je to kompaktní a spolehlivý stroj, vyrobený z kvalitních materiálů a vybavený posuvným stolem pro zvýšení přesnosti řezání. Se stolní pilou MS300 můžete dělat nejrůznější dřevěné výrobky, jako jsou interiérové dokončovací prvky, části nábytku, podlahové desky, prkna, latě a řadu dalších věcí.

MS300 charakterizuje litinový pracovní stůl a široký posuvný podávací stůl pro řezání s vysokou přesností a opakovatelností. Pevná litinová základna zajišťuje stabilitu a tlumení vibrací. Posuvný stůl jezdí na ocelových kuličkových ložiskách pro jemné a snadné podávání materiálu. Můžete snadno seřizovat řeznou výšku stejně jako úhel náklonu kotouče.

 

 

MS300 může řezat dřevěné prvky v úhlu 90 stupňů a maximální výšce 100 mm. Při sklonění kotouče v úhlu 45 stupňů se maximální tloušťka materiálu sníží na 65 mm.

Pro zvětšení pracovního povrchu pro materiál můžete rozšířit posuvný stůl postranní policí 500 mm x 360 mm a prodloužit pracovní stůl o 520 mm. Navíc může být MS300 vybavena dalším prodloužením pracovního stolu 900 mm x 440 mm, které pomáhá řezání větších materiálů.

Stolní pila má dvě vodicí lišty pro pohodlnou manipulaci s materiálem při řezání. Souběžná vodicí lišta prkna s knoflíkem jemného nastavení je pro přesné měření až na 0,1 mm a svislá posuvná vodicí lišta je pro seřízení úhlu řezání na obou stranách stolu. Krytem pilového kotouče SUVA lze pro jeho nastavení pohybovat a jeho boky zaručují bezpečnost při řezání.

 

 

Stolní pila je vybavena standardně 3 kW elektromotorem a pilovým kotoučem o průměru 315 mm. Doporučujeme použití pilových kotoučů Wood-Mizer, které si můžete vybrat z katalogu nástrojů Wood-Mizer TOOLS podle určení zpracovávaného materiálu. S 4500 otáčkami za minutu pilového kotouče bude povrch konečného výrobku hladký a vysoce estetický.

Pila MS300 má dva vývody pro odsávání pilin – první s průměrem 100 mm a druhý pod ochranným krytem pilového kotouče SUVA s průměrem 50 mm. Tyto sběrné vývody pro odsávání pilin umožňují udržení čistého pracovního prostoru. Aby bylo odsávání pilin co možná nejúčinnější, doporučujeme použití systému odsávání Wood-Mizer.

Jedním z nejužitečnějších příslušenství pro pilu MS300 je upínání k rychlému zablokování materiálu přímo k posuvnému stolu, aby se předešlo náhodnému pohybu materiálu.

 

 

Hlavní charakteristické vlastnosti:

  1. Úhel řezu lze seřizovat od 0 do 45 stupňů
  2. Souběžná vodicí lišta je stavitelná s přesností 0,1 mm
  3. Svislá vodicí lišta s nastavením úhlu lze nainstalovat na obou stranách stolu
  4. Ochranný kryt SUVA pro pilový kotouč
  5. Stabilní posuvný stůl dlouhý 1400 mm
  6. Litinový pracovní stůl pro zvýšenou přesnost práce a tlumení vibrací
  7. Postranní police pro zvýšení pracovního povrchu na posuvném stole
  8. Prodloužení pracovního stolu dlouhé 520 mm

 

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!