Mobilní pily Wood-Mizer pro lepší využití městského dřeva

Wood-Mizer Sawmills Salvage Urban Timber at COP26 in Glasgow 2021
02.02.2022

 

Na konferenci OSN COP26 v litopadu 2021 v Glasgowě, představil Wood-Mizer svoji vizi využívání městského dřeva k získání co nejvíce hodnoty z této cenné suroviny a k ochraně životního prostředí.

 

Po několik minulých dekád jsou lidé svědky změn klimatu, které, zdá se mají rostoucí vliv na jejich nejbližší životní prostředí, domácnosti, zdraví a životní styl. Prudké bouře, záplavy a divoké požáry způsobují děsivé škody na domech a živobytí, zatímco znečisťování ovzduší poškozuje zdraví miliónů lidí na celé zeměkouli. Tváří v tvář devastujícím následkům změn klimatu státy a organizace spojují své úsilí pro lepší zítřek.

Globální klimatický sumit, známý jako COP (Conference of the Parties – konference zainteresovaných stran),který se konal 26.listopadu 2021 a byl organizován ve skotském Glasgowě a přivítala účastníky skoro z 200 zemí, včetně světových lídrů, představitelů vlád, stejně jako zástupců byznysu a desítky tisíc zainteresovaných občanů. Během 13 dnů debat a prezentací se účastníci sumitu shodli na Glasgowské klimatické smlouvě se závěry jako – omezení odlesňování, urychlení přechodu na elektrická vozidla, ochrana a obnova ekosystémů, atd.

 

 

Jako globální výrobce pil a dřevozpracujícího zařízení je Wood-Mizer velice dobře zaměřen na podporu ekonomického využití dřeva při současném vzdělávání lidí o udržitelném rozvoji, ochraně ekosystému a inteligentním spravování zdrojů dřeva. Už řadu let firma pracuje na různých iniciativách, aby demonstrovala jak mohou pily lidem pomoci udržitelně budovat svá obydlí, revitalizovat oblasti poškozené při katastrofách a zachránit městské dřevo před používáním jako palivové dřevo nebo materiál pro kompost.

Na konferenci COP26 předvedl Wood-Mizer svá nejlepší pilařská zařízení a způsoby jak proměnit kmen na hodnotný stavební materiál. Byla to také příležitost pro veřejnost seznámit se s pilami Wood-Mizer, klást otázky o pilařství a objevit potenciál záchrany městského dřeva. Výstavní expozice Wood-Mizer v části Udržitelného rozvoje lesa byla součástí Klimatického sumitu OSN COP26.

 

 

Také se zde prezentoval Scott Francisco, vizionářský projektant architektury s velkou vášní pro dřevo a propagátor pil Wood-Mizer. V průběhu let založil různé organizace a programy, včetně pilotních projektů a akcí Cities4Forests (Města pro lesy) pro výchovu a vzdělání lidí po celém světě. Jeho zanícené úsilí a kreativita pomohla vysvětlovat udržitelné využití dřeva souběžně s výhodami mobilního pilařství pro dobro městské krajiny, životního prostředí a ekosystému.

 

 

Vynikajícím způsobem přispěl k úspěchu pil Wood-Mizer, představených v Glasgově, Keith Threadgall, skotský agent firmy Wood-Mizer. Keith je dlouholetým zkušeným zástupcem Wood-Mizer, který se zabývá prodejem, zákaznickým servisem a kontrakty ve Skotsku a těsně spolupracuje s Davidem Biggsem, manažerem Wood-Mizer UK. Jeho účast na provozování pil a dialog s diváky znamenal pro úspěch předvádění opravdu hodně.

 

 

Wood-Mizer spatřuje příležitost v událostech jako COP26 pro zvýšení pozornosti tématu "Udržitelnosti městských lesů." Každý rok je zničeno tisíce stromů jako odpad, odsouzeno k pohřbení na staveništích nebo pořezáno na palivové dříví a na kompost. Naše lesy si zaslouží lepší zacházení, založené na inteligentním spravování zalesněné krajiny a efektivnějším využití dřeva, které vždy využijeme v našich domácnostech a městském prostředí. Wood-Mizer podporuje a povzbuzuje jednotlivce, komunity i podnikatele, aby lépe využívali městské lesy, protože každý městský strom, který zachráníme na řezivo znamená o jeden strom méně pokácený ve zdravém lese.

 

***

 

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!