Wood-Mizer představí inovační řešení v pilařství a zpracování dřeva na výstavě LIGNA 2023

Wood-Mizer to Present Innovative Solutions in Sawmilling and Woodworking at LIGNA 2023
05.04.2023

 

Wood-Mizer se pilně připravuje k představení nejnovějších pil a dřevoobráběcích strojů na výstavě  LIGNA řadě zákazníků zahrnujících velké i střední pilařské podniky, drobné podnikatele, farmáře, řemeslníky i kutily.

Pandemické období bez výstav bylo pro Oddělení výzkumu a vývoje Wood-Mizer časem intenzivní práce, která vyústila v řadu nových strojů, vybavení a řešení pro zlepšení celkové využitelnosti zařízení a zvýšení efektivnosti zpracování dřeva. Nyní nastal čas tyto inovace představit veřejnosti během největšího evropského veletrhu dřevařského průmyslu LIGNA od 15. do 19. května v německém Hannoveru.

 

Wood-Mizer LX50 SawmillWood-Mizer LX50 Sawmill

 

Na volné ploše FG (stánek K44) bude Wood-Mizer vystavovat řadu pil LX a LT v činnosti a úplnou řadu omítaček EG, počínaje malou EG100 a oblíbenou omítačkou/multirip EG300. Nová možnost WIDE (široké) hlavy pro řezání kmenů velkého průměru bude předváděna na pilách LT20 WIDE a LT15 WIDE. V Evropě nejoblíbenější pila LT15 se segmentovaným ložem bude vystavována v mobilní verzi. Na výstavě LIGNA poběží dvě pily LT15, včetně jedné se zbrusu novou inovací, kterou pilařský průmysl nikdy předtím neviděl! Nejmenší pila Wood-Mizer LX50, konstruovaná pro vlastníky realit a kutily, bude vystavena ve dvou verzích. Navíc tam budou nové stroje pro zpracování fošen – pila LX250 schopná řezat masivní desky široké až 138 cm a MB200 SlabMizer, který efektivně  srovnává povrch desek až 142 cm širokých s minimální námahou. Na ploše Wood-Mizer budou také vystaveny věhlasné pily LT40 a LT70 ve verzích WIDE.

 

Wood-Mizer LT40WIDE SawmillWood-Mizer LT40WIDE Sawmill

 

Jako odpověď na potřeby vysoce výkonných zpracovatelů dřeva, Wood-Mizer představí dva modely průmyslových pilařských linek. První je navržena ke zpracování velkých objemů dřeva a je založena na dobře známé průmyslové pile WB2000, využívající pilový pás široký 50-75mm. Na LIGNě bude pila WB2000 vybavena novou nejmodernější stanicí ovládání, zakládáním kmene a systémem manipulace s materiálem a na konci linky bude, poprvé vystavován, průmyslový multirip se dvěma vřeteny MR200 s až  12 pilovými kotouči na každé ose, schopné řezat dřevo tlusté až 200 mm.

 

Wood-Mizer Industrial WB2000 SawmillWood-Mizer Industrial WB2000 Sawmill

 

Druhá průmyslová pilařská linka Wood-Mizer na LIGNě je konstruována pro zpracování kmenů na paletová prkna a další řezivo. Stroje v této lince jsou TVS HEAVY DUTY, čili dvojitá svislá pila s zakládací plošinou kmene a zařízením pro třídění materiálu, průmyslová vodorovná dvojhlavá rozmítací pila HR700 a výkonná omítací pila EG800 pro zpracování desek.

Obě průmyslové linky Wood-Mizer jsou komplexním řešením s vysokou úrovní mechanizace, automatizace a synchronizovaného provozu strojů a dopravníků, zajišťující hladký celkový provoz.

V samostatném prostoru věnovaném průmyslovým vystavovatelům (hala 25, stánek E06) bude Wood-Mizer také vystavovat svoje nejpokročilejší řešení těžkého zatížení pro pilařský průmysl – příčnou omítačku EA3000, součást Wood-Mizer Systems. Bude to pro návštěvníky vynikající příležitost prozkoumat toto téma zákaznicky konstruovaných pilařských linek.  

 

 

Výstavní místo Wood-Mizer v hale 13 (stánek E08) bude prezentovat řadu dřevoobráběcích kompaktních a univerzálních strojů pro truhláře a tesaře. Vedle dobře známých srovnávaček, tvarovaček a protahovaček, jako jsou MP160, MP180, MP200, MP220 a MP360, budou předváděny nové stroje včetně čtyřstranné srovnávačky/tvarovačky MP280 a tabulové pily MS750. Navíc Wood-Mizer bude na LIGNě poprvé vystavovat stroj CNC5003 pro automatizované zpracování dřeva, plastů, kompozitů a lehkých slitin.

Ať plánujete stavbu nového pilařského podniku, modernizaci stávajícího dřevoobráběcího provozu, rozjezd mobilního pilařského podnikání nebo chcete začít nějaké hobby se dřevem, zveme vás k návštěvě stánků Wood-Mizer na výstavě LIGNA v Hannoveru od 15. do 19. května. Wood-Mizer nabízí nejširší sortiment pilařských a dřevoobráběcích řešení k uspokojení vašich potřeb, plánů, podmínek i financí.

 

 

Společnost Wood-Mizer, založená v roce 1982 v USA, je světový přední výrobce pil a dřevozpracujících strojů a nástrojů. Během své historie Wood-Mizer vyrobil více než 100,000 pil, které jsou dnes v provozu ve více než 100 zemích po celém světě. Řada obchodních zástupců Wood-Mizer zamýšlí se LIGNy v Hannoveru účastnit, takže je šance, že potkáte zaměstnance  Wood-Mizer z vaší země, kteří mluví vaším jazykem. Naviděnou!

Sledujte Wood-Mizer video záznam z předchozí výstavy LIGNA 2019.

 

***

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!