Technické sdělení

Jak vybrat nástroje Wood-Mizer (řada TOOLS)

Wood-Mizer nabízí širokou škálu nástrojů pro truhláře a pilaře zahrnující kotoučové pily, frézovací hlavy, řezné nože pro tvarování a hoblování, vrtáky a pilové pásy rámových pil. Výrobky Wood-Mizer jsou dobře známé pro svoji robustní stavbu, vysokou funkčnost a spolehlivost. V katalogu Wood-Mizer TOOLS můžete najít prvotřídní příslušenství konstruované pro stroje Wood-Mizer i pro stroje jiných značek.

Zaměřeno na pilový pás Wood-Mizer: DoubleHARD

Ověřeny v provozu v náročných řezných aplikacích po celém světě, pilové pásy Wood-Mizer DoubleHARD jsou vlajkovou lodí a pásy k neutahání, kterým pilaři už dlouho věří. Pilové pásy DoubleHARD si získaly své jméno, protože Wood-Mizer začíná při jejich výrobě s vysoce kvalitní slitinovou ocelí a indukčně kalí špičky zubů, výsledkem je odolný a spolehlivý pilový pás, který vykazuje dvakrát větší houževnatost a dvojnásobnou životnost ve srovnání s pásy z uhlíkové oceli.

Lepší pila pro lepší budoucnost lesa

Využitím chytřejších řešení mohou pilaři zlepšit rentabilitu a odolnou přizpůsobivost svého podnikání při snížení požadavků na dřevo, při snížení nákladů a zmenšení odpadu.

Seriál Swedish Homestead: Jak přesně a bezpečně porazit strom

Farmář Simeon Fuchs se chce podělit o bezpečný a osvědčený způsob používaný starými švédskými dřevorubci k pokácení velkých stromů. Pro kácení stromů se po celém světě používají různé způsoby. Ve švédsku mladí lesní dělníci oceňují tradici a zkušenosti starších dřevorubců. Simeon není žádnou výjimkou. Kmeny kácí už přes deset let, vyznává svůj vlastní styl, preciznost a profesionalitu starých švédských dřevorubců, kteří jej naučili vše co potřebuje vědět o porážení stromů.

Jak vyměnit pilový pás?

Výměna pilového pásu je pro každého uživatele pily jeden z klíčových úkonů údržby. Řiďte se níže uvedenými radami pro rychlou, bezpečnou a bezvadnou instalaci pilového pásu:

Seriál Swedish Homestead: Jak pracuje pila Wood-Mizer venku v zimě

V tomto videu se švédský farmář Simeon Fuchs svěřuje, že hydraulická pila LT40 pomohla jeho farmě zůstat rentabilní v každé roční době. Po 15 letech a 5,000 hodinách pilařské práce pokračují Simeon a jeho otec v provozu jejich pily Wood-Mizer i venku při teplotách pod nulou.

E-kniha «Jak zlepšit výkon pilového pásu» k volnému stažení

Tým Wood-Mizer připravil elektronickou knihu s nejoblíbenějšími články z webu o pilových pásech. E-kniha "Jak zlepšit výkon pilového pásu" je užitečný pomocník pro zkušené pilaře i pro začátečníky: profesionálové si mohou osvěžit své znalosti a nováčci získají spoustu užitečných informací. Klikněte na odkaz a stáhněte si elektronickou knihu zdarma.

Jak měnit nože srovnávačky/tvarovačky

Srovnávačky/tvarovačky Wood-Mizer jsou konstruovány pro výrobu hotových dřevěných výrobků dostupným a efektivním způsobem. Wood-Mizer nabízí řadu přímých a profilových nožů, které se snadno instalují na řezné hlavy pro přechod mezi různými profily zpracovávaného materiálu. Toto video vysvětluje jak na srovnávačkách/tvarovačkách Wood-Mizer řezné nože vyměnit rychle a bez námahy.

Seriál Swedish Homestead: Proč je dobré porážet stromy

Jak byste měli spravovat váš les? Simeon Fuchs probírá výhody kácení stromů a svou vlastní filozofii ekologického spravování lesa oproti rezignaci na takový přístup.

Proč se pilové pásy trhají?

Pro zvýšení životnosti pilového pásu existuje osm podstatných příčin předčasného lomu pilového pásu, na které je třeba při provozu pily dávat pozor. Kolik hodin pilový pás naběhá nebo kolik kubíků může nařezat než bude zapotřebí jej naostřit nebo vyměnit? Odpověď na otázku "Jak dlouho pilový pás vydrží?" závisí na kvalitě pásu a mnoha dalších faktorech. V tomto článku se můžete dozvědět čemu věnovat pozornost při práci na pásové pile, abyste předešli předčasnému lomu pilového pásu a prodloužili jeho životnost.

Položky 11 až 20 z celkových 48

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!