Technické sdělení

Co dělat, když se při řezání dřeva na pile objeví na povrchu prkna zvlněný řez

Řada operátorů tenhle problém zná: během řezání se objeví zvlněné řezy. Ten problém je skutečně vážný, ale umíme jej řešit. Pojďme, krok za krokem, prozkoumat všechny faktory ovlivňující řezný proces. Jsou čtyři: operátor, pila, pilový pás a dřevo.

Seřízení pásu napájení hydrauliky a bloku kladného kontaktu

Seřízení pásu napájení hydrauliky a bloku kladného kontaktu se musí udržovat, aby se předešlo ztrátě funkce hydrauliky a opotřebení kontaktního pásu. Tento postup se používá na všech hydraulických pilách s výjimkou elektrické LT70.

Řezání kmenů na řezivo

Existuje řada různých metod a technik, jak řezáním proměnit kmeny na řezivo zahrnující řezání „na ostro“, otáčením, řezání na kvalitu kresby dřeva, na hranoly, řezání stálým otáčením. Pro získání představy je zde úvodní přehled o řezání vašich kmenů na požadované řezivo.

Jak řezat při chladném počasí

Ať se nám to líbí nebo ne, zimnímu počasí se nevyhneme, ale to neznamená, že musíme řezání uložit k „ledu.“ Když dorazí nízké teploty a kmeny začínají namrzat, zde je několik užitečných rad, připomínek a odpovědí na běžné dotazy jak se vyrovnat s výzvami, kterým v tomto období roku pilař čelí. S body řádné údržby pily a pilového pásu probranými níže můžete řezat jako profesionál celou dlouhou zimu!

Jak svinout a rozvinout pilové pásy

Svinutí a rozvinutí pilových pásů je třeba provádět správně. Tady je rychlý průvodce, krok za krokem, správného svíjení pásu. Při manipulaci s pilovými pásy NIKDY NEZAPOMEŇTE použít rukavice a ochranné brýle, navíc při svíjení nebo přenášení pilových pásů odkažte ostatní do bezpečné vzdálenosti.

Jak získat maximum výkonu pilového pásu - doporučení

Řezáním s pilovými pásy Wood-Mizer získáte rovné, stále stejné řezivo; nicméně je tu několik faktorů, kterých si lze povšimnout k dosažení lepšího výkonu. Pravidelná údržba, důležité znalosti správného použití a pozornost během řezání vám pomohou předejít přetržení pilového pásu a snížené kvalitě řezu.

Krátký průvodce jak správně ostřit pilové pásy

1. Dejte pozor, aby profil brusného kotouče byl stejný jako profil pilového pásu. 2. Nasaďte pilový pás do ostřičky zubů.

Ostření a údržba vašich pilových pásů - úvod

Správná péče o pilové pásy zaručuje, že zůstanou déle ostré a mohou se vícenásobně naostřit. Wood-Mizer doporučuje ponechat pilové pásy až jeden den v klidu předtím než je nasadíte zpět na pilu. To umožní, aby se kov uvolnil a obecně to poskytne pásu delší životnost.

Položky 41 až 48 z celkových 48

Page
Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!