Technické sdělení

Proč se pilové pásy trhají?

Pro zvýšení životnosti pilového pásu existuje osm podstatných příčin předčasného lomu pilového pásu, na které je třeba při provozu pily dávat pozor. Kolik hodin pilový pás naběhá nebo kolik kubíků může nařezat než bude zapotřebí jej naostřit nebo vyměnit? Odpověď na otázku "Jak dlouho pilový pás vydrží?" závisí na kvalitě pásu a mnoha dalších faktorech. V tomto článku se můžete dozvědět čemu věnovat pozornost při práci na pásové pile, abyste předešli předčasnému lomu pilového pásu a prodloužili jeho životnost.

Seriál Swedish Homestead: Jak pila Wood-Mizer LT40 řeže kmen od začátku do konce

Simeon Fuchs a jeho otec Helmut Fuchs jsou zkušení odborníci v obsluze jejich patnáct let staré pily LT40 Hydraulic. “Chceme předvést jak pořezat na pásové pile kmen od začátku do konce a dát vám pro to cit,” říká Simeon. S jedním kmenem předvádí Simeonův otec své nejlepší technické finty pro nařezání dřeva.

Pilařské systémy Wood-Mizer zvyšují produktivitu a šetří provozní náklady

Pilařské systémy Wood-Mizer slučují několik pilařských strojů do jednoho systému k výrobě řeziva pod větší kontrolou a efektivnějším způsobem. Tyto systémy jsou navrhovány a přizpůsobovány pro každého zákazníka a jeho konkrétní požadavky. Mohou být v rozsahu od linky dálkově ovládané pily LT70 přes chytré zpracování kmenů SLP1/SLP2 až k pokročilému pilařskému systému zpracování kmenů. Wood-Mizer má zkušený a velice věci oddaný tým inženýrů pro vývoj rozličných pilařských systémů, které produkují více řeziva a méně odpadu, omezují nároky na instalaci a výdaje na údržbu a snižují požadavky na lidskou práci.

Seriál Swedish Homestead: Jak prořezat les a nadělat palivové dřevo

Simeon Fuchs a a jeho bratr – švédští farmáři – nám vyprávějí, jak spravují své lesy, jaké zásady tvoří základ probírky lesa a jak produkují palivové dřevo z vytěžených kmenů břízy.

Seriál Swedish Homestead: Nemyslete na rychlé peníze – myslete na výrobek nejvyšší kvality

Pokračujeme v seznamování s video seriálem Swedish Homestead, vyprávějícím o moderním farmářském životě. Helmut Fuchs, zakladatel švédské usedlosti, se s vámi podělí o tom, jak tvrdá práce učinila z jeho pily LT40 rentabilní investici.

Šrankovníky Wood-Mizer pro efektivní údržbu pilového pásu

V pilařském provozu konají pilové pásy obrovskou práci při řezání kmenů na hodnotný stavební materiál. Aby se z každého jednotlivého kmene vyrobily hranoly a prkna nejlepší kvality, je třeba pilové pásy řádně udržovat ostřením a nastavováním šranku jejich zubů. Jen dobře udržované pilové pásy zaručí maximální řezný výkon.

Ostřičky pilových pásů Wood-Mizer – základní nástroje pro údržbu pilových pásů

Každý pilový pás potřebuje řádnou údržbu, aby efektivně a přesně řezal. V pilařském procesu se i ten nejlepší pilový pás dříve či později ztupí, jeho hrany mají pak sníženou schopnost účinně řezat a zuby ztrácejí správný tvar. Existuje způsob jak to napravit – potřebujete vaše pásy naostřit pomocí specializovaného stroje, brusného kotouče a minerálního oleje pro broušení. Po naostření je třeba nastavit šrank zubů pilového pásu, aby byl pás připraven k řezání.

Porozumět pilovým pásům: Jak vybrat profil pilového pásu

Použití nejlepšího pilového pásu je klíčem ke zvýšení produkce, zlepšení kvality řezu a snížení nákladů na vlastní řezání. Wood-Mizer vyrábí v oboru přední sortiment pilových pásů s více než 100 kombinacemi založenými na profilu, šířce, tloušťce, rozteči zubů a materiálu pásu pro jakýkoli druh řezání nebo rozmítání od syrového měkkého dřeva po abrazivní tvrdá dřeva. S širokou nabídkou dostupných možností může být výběr pilových pásů tak, aby nejlépe splnily vaši konkrétní operaci naprosto dokonalý.

Dřevoobráběcí stroje Wood-Mizer – Často kladené dotazy

Specialisté firmy Wood-Mizer – produktový manažer Radoslaw Adamkiewicz a inženýr technické podpory Adrian Bugala – odpovídají na dotazy o tvarovačkách/srovnávačkách Wood-Mizer.

Jak prodloužit život pilového pásu

Odstraňte prostoje a řežte s těmito 10 užitečnými radami pro zvýšení očekávané životnosti vašeho pilového pásu.

Položky 21 až 30 z celkových 49

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!