Inspirující projekt z Kanady: Stavba domku pro hosty na břehu říčky

Autor: Ryan Moore, Wood-Mizer

Building a Creek-Side Cabin in British Columbia

Přejdete přes malou lávku z hlavního bungalovu Andrew Koesslera v Britské Columbii a najdete jeho poslední výtvor - malebný domeček na břehu vybavený podkrovím s dvojlůžkem, v přízemí sedací kout a kuchyňka s tekoucí vodou. Chata o rozměrech 2,75 x 3 metry s centrálním sloupem vysokým 5 metrů usazená na malém kopci mezi krásnými lesními stromy vytváří hostům maximální pohodlí. “Už jsme všichni unaveni ze spaní ve stanech na nafukovacích matracích,” říká Andrew. “Nemohu říci, že by si někdo z hostů stěžoval na bezesnou noc v mé útulné chatce.”

 

Andrew Koessler and his British Colubmia cabinAndrew Koessler and his British Colubmia cabin
Cabin in British ColumbiaCabin in British Columbia

 

Ke stavbě tohoto jedinečného projektu využíval Andrew svou mobilní hydraulickou pilu Wood-Mizer LT40 a dřevo vytěžené v místě. Všechno dřevo na stavbu včetně západního červeného cedru (zerav obrovský), Douglasky tisolisté a javoru bylo pokáceno a pořezáno na pozemcích Andrewa a 85% stavby bylo realizováno ze dřeva nařezaného na jeho pile Wood-Mizer. “Celou chatu jsem stavěl sám, kromě určité pomoci při zvedání těžkých trámů na své místo,” říká Andrew.

 

Cabin in British Columbia with unique windowsCabin in British Columbia with unique windows
Cabin living in British Columbia Cabin living in British Columbia
Cabin with loft in British ColumbiaCabin with loft in British Columbia

 

Andrew se poprvé začal zajímat o pilařství, když potřeboval na svém pozemku opravit lávku. Po nějakých úvahách se ukázala jasná výhoda zakoupení pily. “Když jsem se poohlížel po potenciálních možnostech, věděl jsem, že potřebuji pořádnou pilu a Wood-Mizer byla ta správná cesta,” říká Andrew. Začal s menším modelem a přes minimální pilařské zkušenosti okamžitě poznal jak rentabilní je , když si sám řeže kmeny a dělá řezivo. “Šel jsem do toho po hlavě, ale všechno se povedlo,” směje se Andrew. Brzy se rozhodl přejít na výkonnější mobilní hydraulickou pilu LT40.

 

Andrew Koessler with his Wood-Mizer portable sawmill in CanadaAndrew Koessler with his Wood-Mizer portable sawmill in Canada
Loft view from cabin in CanadaLoft view from cabin in Canada
Loft with bed from Canada cabinLoft with bed from Canada cabin

 

Když byl ten projekt domku pro hosty hotový, přesunul se Andrew na další akci. V souvislosti s prací na renovaci své hlavní chaty a garáže pro traktor se Andrew svěřuje, že se svou pilou asi nikdy nepřestane na projektech pracovat. Přesto velice vzpomíná na čas, který si užíval na tom co dosud vytvořil. “Miluji tvůrčí stavební projekty a vlastnictví pily Wood-Mizer mě a mým přátelům umožňuje dělat pro nás takový malý svět snů,” směje se Andrew.

 

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!