GB-ENG

Moudré využití městského dřeva v Londýně

Londýnský platan (Platanus x acerifolia) je kříženec amerického a orientálního platanu. Jeden z těchto platanů sídlil na Eric Street, vytvářel příjemný domov pro brouky a další hmyz a pohlcoval neobvyklých 130 let londýnský smog. Ale stavební rozmach v londýnském East Endu během posledních desetiletí způsobil, že strom už nebyl bezpečný a bylo rozhodnuto jej porazit. S růstem zájmu o koupi lokálních výrobků je městské dřevo cenným zdrojem, který umí přitáhnout ekologicky uvažující kupce nábytku.

Farmář v Británii využívá pilu LT20 k zvýšení zisku farmy

Posledních deset let Henry Brown z hrabství North Yorkshire úspěšně rozšířil své aktivity a udělal z Grange Farm výnosnější farmu tím, že přidal do své nabídky rekreační chalupy a prodej dřeva, dosáhl tak toho, že venkovská farma v kopcích je pro jeho rostoucí rodinu velice životaschopná.

Britský inženýr využívá LT40 k proměně své profesní kariéry

S pilou Wood-Mizer LT40 prošel Paul Grainger cestu od prodávání dřeva na eBay až po situaci, kdy se stal součástí mnohamilionového projektu restaurování v luxusním venkovském hotelu.

Tesařská dílna se specializuje na stavbu dřevěných lávek pro pěší a značek pro pěší stezky

Brampton Woodworks je anglická tesařská dílna, která se specializuje na stavbu dřevěných lávek a značky pěších cest. Firma pracovala na zajímavých projektech, třeba na Cestě podél Hadriánovy zdi, dlouhé 84 mil od pobřeží k pobřeží, která sleduje slavnou zeď vybudovanou Římany za vlády císaře Hadriana v letech 122-128 a která se na své cestě vine římskými osadami a pevnostmi.

Velikost hraje roli

Pila WB2000 se širokým pilovým pásem pomohla jeho majiteli ve Velké Británii začít řezat větší kmeny a tudíž vyhrát v konkurenci s elektrárnami.

Neobvyklý nápad s pilou Wood-Mizer: altánek s živou střechou ve vaší zahradě

Pily Wood-Mizer mohou být užitečné nejen v pilařském podnikání. Lidé vytváří spoustu zajímavých projektů se dřevem, které sami nařežou na svých Wood-Mizer pilách.

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!