Do it yourself – Udělej si sám: dřevěný dřez a pracovní kuchyňský pult

Autor: Chase Warner, Wood-Mizer

Eric Means použil strom ořešáku černého k nařezání 1,2 m3 prken pro jedinečný dřevěný kuchyňský pult s pracovní deskou a s dřezem.


Spousta vlastníků pil Wood-Mizer dělá unikátní interiérové výtvory ze dřeva. Eric Means je jedním z kutilů patřících do skupiny „Udělej si sám“. Když rozvodná elektrická společnost porazila černý ořešák o průměru 90 cm, Eric Means si uvědomil jeho potenciální hodnotu a rozhodl se dřevo zachránit. “Pořezal jsem kmen se svojí hydraulickou pilou Wood-Mizer LT40 a získal jsem překrásná prkénka,” říká Eric.

Při pohledu na těch 1,2 m3 prken nařezaných z jednoho kmene černého ořešáku rovnou napadla Erica myšlenka na kuchyňský pult s deskou a dřezem. “Po usušení venku na vzduchu jsem z prken vlastnoručně udělal pult a výlevku,” říká Eric.

Udělal veškeré pravoúhlé řezy, klížení, sesazení na kolíky, konečnou povrchovou úpravu, aby vytvořil kuchyňský pult 300 cm x 60 cm x 53 cm a jedinečný dřevěný dřez. S manželkou, která jej trvale motivovala, dokončil Eric pult a výlevku jen během několika víkendů a říká, že to dopadlo lépe než předpokládal.

“Každému kdo to zhlédne, se to opravdu líbí,” říká Eric. “Měl jsem hezkých pár lidí, kteří když viděli můj, chtěli, abych jim udělal do jejich kuchyní totéž. Díky Wood-Mizer! Bez mé pily bych to udělat nemohl.”

 

 

 

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!