Fascinující projekt s pilou: Mulberry - Morušová kaple na farmě v Georgii, USA

Building the Mulberry Chapel in Georgia

 

20 minulých let snil a plánoval dokonalý doplněk ke své farmě v Carnesville ve státě Georgia. Stavba kaple na pozemku by poskytla ideální místo k rozšíření příležitostí na farmě. Kaple by mohla nabídnout prostor ke konání svateb, různých událostí a aktivit, umožnila by více lidem plně se těšit z krásy farmy.

 

George Coker with Wood-Mizer sawmill hatGeorge Coker with Wood-Mizer sawmill hat

 

George, dlouholetý stavař, tesař a nadšenec do práce se dřevem, vložil své znalosti a zkušenosti do práce na vybudování nejnovějšího vybavení farmy. Velká část dřeva, které tvoří kapli, pochází ze stromů na pozemku, kde tato nová stavba dnes stojí. “Trámy, krov a latě byly získány z borovice kadidlové pokácené na naší farmě,” vysvětluje George. “Lavice byly také udělány z vysušeného červeného javoru z farmy.” Tento přístup k dostupnému dřevu byl také podstatným faktorem v Georgeově původním rozhodnutí zakoupit před lety pojízdnou pilu Wood-Mizer.

 

Crockett Creek Crossing Farm in GeorgiaCrockett Creek Crossing Farm in Georgia

 

George používal svou hydraulickou pojízdnou pilu Wood-Mizer LT40 k nařezání všeho dřeva potřebného na kapli. “Mám tu pilu už 20 let. Hydraulická LT40 má pohodlnou manipulaci s kmenem bez přílišné ruční práce. Ve svých osmdesáti mohu s kmeny manévrovat jen s jedním pomocníkem,” říká George.

 

George Coker with Wood-Mizer portable sawmillGeorge Coker with Wood-Mizer portable sawmill

 

Jakmile byl nařezán, byl každý kus dřeva přenesen do stodoly k vysušení, označen nálepkami, osmirkován a namořen. Osmistěnné sloupky kaple byly zhotoveny z vyřazených sloupů elektrického vedení. “Na práci se podílela celá rodina,” říká George. Dcera Carolee malovala do kaple modrotisky, převáděla Georgeovy fantazie na funkční design. Syn pomáhal při montáži stavby a další členové rodiny byli celou dobu stavby k ruce, pomáhali se smirkováním a mořením dřeva a sestavováním veškerých dílů na staveništi.

 

 After decades of dreaming and six months of work, the Mulberry Chapel was complete. The finished project was a stunning 40’ x 48’ open pavilion chapel with a 10’ x 12’ entry that is reminiscent of a country church house. The entry is capped by a custom bell tower and steeple welded from stainless steel sheet metal. Inside the bell tower sits a 14” antique locomotive brass bell, and atop the steeple is a custom cross adorned with dogwood flowers made by a family friend. The chapel sits in a picture-perfect location at the property’s highest point, nestled in the hardwood forest with sweeping views of the farm.

 

Crockett Creek Crossing Farm Chapel SteepleCrockett Creek Crossing Farm Chapel Steeple
Crockett Creek Crossing Farm Chapel BenchesCrockett Creek Crossing Farm Chapel Benches
Crockett Creek Crossing Farm Chapel at nightCrockett Creek Crossing Farm Chapel at night

 

Po dlouhé době snění a šesti měsících práce byla Morušová kaple hotová. Dokončený projekt byl úžasný otevřený pavilon kaple 12 m x 15 m se vstupem 3 m x 3.7 m připomínajícím venkovský kostel. Vstup je opatřený obvyklou zvonicí a kostelní věží svařenou z ocelového nerezového plechu. Uvnitř zvonice je starobylý 35 cm veliký lokomotivní mosazný zvon a na vrcholu věže je obvyklý kříž ozdobený dřínovými květy vyrobenými rodinným přítelem. Kaple je posazena na skvělém místě na nejvyšším bodu pozemku uhnízděná v listnatém lesíku s panorámou celé farmy.

 

Crockett Creek Crossing Farm Chapel weddingCrockett Creek Crossing Farm Chapel wedding
Crockett Creek Crossing Farm Chapel wedding with treeCrockett Creek Crossing Farm Chapel wedding with tree

 

S nyní dokončeným mistrovským dílem přivedl George svou rodinu pod trámy Morušové kaple. Víkend na farmě Crockett Creek Crossing byl věnován pořádání první svatby v nové kapli, rodina ji vyhradila pro svou vnučku. “Překrásné jarní počasí přispělo k nádherným pocitům pýchy a lásky. Všech 175 hostů bylo stavbou a krásou naší kaple ohromeno,” připomíná George. V budoucnosti George plánuje pokračovat se svou rodinou ve své vášni pro pilařství, zpracování dřeva a stavění. “Těším se na předvádění a vyškolení mladších členů rodiny jak pilu provozovat,” říká.

 

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!