Firma Nelson Wood Shims udává 30% až 50% nárůst výkonu s nejnovějším pilařským systémem Wood-Mizer TV6000 / MR6000

Autor: Wood-Mizer, Europe

Nelson Wood Shims Installs Wood-Mizer Sawmill System to Drive Productivity

 

Společnost Nelson Wood Shims se sídlem v Minnesotě v USA je největším výrobcem podložek v Severní Americe a vyrábí vysoce kvalitní dřevařské výrobky pro celostátní distribuci. Společnost nedávno investovala do nového pilařského systému, aby maximalizovala výtěžnost kulatiny a zároveň minimalizovala investiční a provozní náklady.

 

 

Společnost Nelson Wood Shims vyrábí různé druhy podložek z nejkvalitnějšího jehličnatého dřeva pěstovaného v Severní Americe a po celém světě. Podložka je klínovitý kus dřeva, který se používá k vyrovnání a zarovnání povrchů nebo jako opora pro stavební projekty. Společnost Nelson Wood Shims nabízí také vysoce kvalitní a konzistentní dřevěné podložky pro kutily. Díky 65 letům zkušeností s výrobou a prodejem se jejich jasně rozeznatelné výrobky prodávají v mnoha známých maloobchodních prodejnách pro domácí kutily. "Abychom udrželi odkaz našeho zakladatele Wilbura Nelsona, je pro nás zásadní vyrábět vysoce kvalitní pravé podložky konzistentní šířky a délky," říká Brian Peterson, prezident společnosti Nelson Wood Shims.

 

scottbergscottberg

 

Před létem 2014 se společnost Nelson Wood Shims nezabývala pilařskou výrobou. "Měli jsme problémy s obstaráváním potřebného množství materiálu a prodej dřevěných podložek se stále zvyšoval," uvedl Scott Berg, ředitel závodu společnosti Nelson Wood Shims. "Začali jsme hledat řešení našeho problému a našli jsme pilu Wood-Mizer pro začínající, která se v té době vešla do naší stávající budovy. Společnost Wood-Mizer provedla školení pilařů, protože jsme předtím žádnou pilu neprovozovali." V roce 2015 společnost Nelson Wood Shims doplnila svůj provoz o druhou, výkonnější hydraulickou pilu Wood-Mizer řady LT, která slouží ke zpracování kmenů. "První pilu jsme zabudovali do zpracování našeho dřeva a vertikální integrace výrobního procesu. Dnes nám Wood-Mizer nadále pomáhá dále zefektivňovat a zvyšovat výrobu a posiluje naši pověst vysoké kvality," říká Peterson.

 

Nelson Wood Shims Log DeckNelson Wood Shims Log Deck
logramploadinglogramploading
tv60001tv60001

 

 
Protože firma Nelson Wood Shims stále rostla, obrátila se na společnost Wood-Mizer, aby našla řešení pro rozšíření kapacity pily. "Znali jsme podporu společnosti Wood-Mizer a její snahu vyhovět svým zákazníkům," řekl Berg. "Wood-Mizer poskytl automatizovaný systém za přijatelnou cenu." Tým specialistů pilařských řešení Wood-Mizer navrhl a nainstaloval novou vysoce výkonnou komerční zpracovatelskou linku, která splňuje specifické požadavky společnosti Nelson Wood Shims. Luke Murray ze společnosti Wood-Mizer řekl: "Řada průmyslových strojů Wood-Mizer nám umožňuje uspokojit potřeby zákazníků, kteří zažívají růst nebo mají růstové cíle. Byli jsme nadšeni, že můžeme spolupracovat se společností Nelson Wood Shims a instalovat inovativní, vysoce výkonný  systém řezání s omezeným rozpočtem."

 

tvsbladestvsblades
logspikewheellogspikewheel

 

Pilařský systém Nelson Wood Shims je vybaven dvojitou svislou pilou a pilou MultiRip, což zahrnuje inovativní systém ovládání umožňující jednomu operátorovi zpracovávat kulatinu na řezivo, to snižuje náklady na pracovní sílu. Díky integrovaným dopravníkům řezivo prochází efektivně systémem za účelem třídění a stohování. Společnost spoléhá na to, že pilařský systém zajistí velmi přesné řezy a vynikající konečný povrch řezu, čímž se zvýší výtěžnost.

 

tv6000tv6000

 

Dvojitá svislá pila TV6000 je největší a nejrobustnější dvojitá svislá pila Wood-Mizer prvotního pořezu, která zvládne vysokou průchodnost malých až středně velkých kmenů o délce až 6,6 m. "Hlavní prioritou v této primární fázi procesu řezání kmene je dosažení stejných seříznutých ploch na řezaném kmeni," řekl Murray. "Naše dvojitá svislá pila dosahuje rovnoměrného řezání ploch pomocí rychlého a přesného systému podávání kmene ve spojení s válečky s přítlakem dolů a podávacím řetězem. To umožňuje vyšší výtěžnost v další fázi - u vícekotoučových pil MR6000, známých také jako hromadné pily."

Další fázi tvoří vícenásobné dělení na MR6000, pily schopné provádět více řezů s vysokou tolerancí v jednom průchodu. Optické senzory detekují přítomnost materiálu a aktivují pneumaticky ovládané válečky, které vyvíjejí přítlak dolů na hranol a vedou dřevo přesně skrz pásovou pilu MR6000. "Pila MR6000 je výkonný stroj, který vyrábí většinu hotových výrobků," řekl Murray.

 

actionspikeyactionspikey

 

Každý stroj je navržen tak, aby mohl pracovat jako samostatná jednotka a mohl být různě konfigurován v pilařské lince, pokud se požadavky firmy změní. "Náš výkon se zvýšil o 30 až 50 % při menším počtu lidí," řekl Berg. "Konzistentní řezy také umožnily eliminovat proces hoblování."

 

sawlogconveyorsawlogconveyor

 

Instalace ve společnosti Nelson Wood Shims podporuje celosvětovou pověst společnosti Wood-Mizer jako dodavatele inovativních pilařských produktů a komerčních pilařských linek. "Konstrukce tohoto systému je přizpůsobena potřebám zákazníka. Věříme, že pro společnost Nelson Wood Shims bude po mnoho dalších let přinášet vysokou výkonnost a špičkové výsledky," řekl John Smith, generální ředitel společnosti Wood-Mizer. "Naše specializované týmy se zaměřují na pomoc našim klientům při vytváření dlouhodobých řešení, která přinášejí maximální návratnost investic."

 

log edgerlog edger

 

Peterson a Berg uvedli, že proces instalace proběhl velmi hladce a že tým společnosti Wood-Mizer poskytl pracovníkům pily podrobné školení o všech zařízeních. "Společnost Wood-Mizer dodala výrobek včas a poskytla vynikající instalační služby," řekl Berg. "Oceňujeme praktické zapojení, servis a nasazení, které nám tým poskytuje jako podporu. Je to začátek dlouhodobé spolupráce se společností Wood-Mizer," řekl Peterson.

 

cutandedgedcutandedged
Nelson Wood Shims OffbearingNelson Wood Shims Offbearing
Nelson Wood Shims YardNelson Wood Shims Yard

 

Přínosy linky TV6000 / MR6000 ve firmě Nelson Wood Shims

  • Návrh pilařského systému na míru podle potřeb a rozpočtu zákazníka
  • Podrobné řízení projektu
  • Výroba na světové úrovni
  • Důkladné školení a instalace
  • Zvýšení výkonu o 30 až 50 %
  • Snížení mzdových nákladů (do procesu je zapojeno méně lidí)
  • Eliminace procesu hoblování po multiripu
  • Stálá výroba vysoce kvalitních dřevěných podložek s potenciálem růstu


***

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!