Tesařská dílna se specializuje na stavbu dřevěných lávek pro pěší a značek pro pěší stezky

Wooden footbridges & signage unlock the English countryside for the public.

 

 

Brampton Woodworks je anglická tesařská dílna, která se specializuje na stavbu dřevěných lávek a značky pěších cest. Firma pracovala na zajímavých projektech, třeba na Cestě podél Hadriánovy zdi, dlouhé 84 mil od pobřeží k pobřeží, která sleduje slavnou zeď vybudovanou Římany za vlády císaře Hadriana v letech 122-128 a která se na své cestě vine římskými osadami a pevnostmi.

Dílna Brampton Woodworks také dodávala značky a můstky pro Cumbria Coastal Way, 185 mil dlouhou stezku, která jde kolem červených pískovcových útesů. Díky nespočetným dřevěným značkám a lávkám jsou putující schopni prozkoumat idylický anglický venkov.

Nedávno se počet objednávek od místních úřadů zvýšil a firma potřebovala zakoupit novou pilu, která by zvýšila kapacitu a podpořila produktivitu. Po důkladném průzkumu se shodli na nové pile Wood-Mizer LX450. “Zjistili jsme, že LX450 nám nabídla větší kapacitu, můžeme na ní dávat objemnější kmeny,” říká Robert Jeffrey, majitel Brampton Woodworks.

 

 


LX450 byla spuštěna v roce 2017, nabízí širší řeznou kapacitu než tradiční pily s úzkým pilovým pásem a dvěma vodicími kolejnicemi. LX450 řeže kmeny o průměru až 91,5 cm. Je také vybavena tuhým xFRAME sloupem, který se pohybuje na dvojitých ocelových tyčích a nese robustní řeznou hlavu.

“Líbí se nám myšlenka dvojité vodicí kolejnice, máme rádi stabilitu hlavy,” říká Robert.

 


Robert poznamenává, že od zavedení pily LX450 se jejich výrobní náklady snížily. “Méně musíme pilové pásy ostřit a nastavovat. Náklady na nákup pilových pásů se neliší od těch co jsme platili dříve, ale myslím, že ve skutečnosti vydrží déle čili je to podobné jako u předchozí pily nebo dokonce levnější,” míní Robert.

Pila LX450 také zlepšuje jejich výtěžnost dřeva.

“Obvykle jsme přidávali pět až šest milimetrů, abychom měli jistotu, že můžeme na hoblovce vzít dva až tři milimetry a skončit na konečném rozměru. Teď přidáváme jen dva milimetry a na hoblovce ubereme jeden milimetr. Takže jsme zredukovali obojí – čas i odpad.”

Robertova oblíbená vlastnost LX450, kterou využívá, je elektronické pracovní nastavení. “Pokoušíme se maximálně využít kmen po všech stránkách, získat z něj každý kousek. Pracovní nastavení mi umožňuje neustále měnit řezné programy a měnit co chci z tohoto kmene získat.”

Robert se těší na ještě větší rozšiřování jeho podnikání s jeho novým vybavením. Také horlivě doporučuje pilu LX450 jiným. “Pokud zpracováváte objemné kmeny, nemůžete se zmýlit,” říká.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!