GB-WLS

Zpracování dubu se stroji Wood-Mizer ve Walesu

V roce 2023 se konaly každoroční zákaznické dny společnosti Wood-Mizer ve firmě Oak Frame Company v Saint Asaph v severním Walesu. Simon Belfield, vášnivý pilař a majitel společnosti, se specializuje na výrobu různých výrobků z dubového a modřínového dřeva, včetně hotových chatek, altánů, garáží a zahradních přístřešků, ale především - dubových střech, rámů a konstrukcí. "Práce se dřevem mě vždycky bavila," říká Simon. "Dřevo osloví každého. Má tolik možností konečného využití. Nakonec je z toho fenomenální výrobek."

30 let řezání ve Walesu s pěti pilami Wood-Mizer

Je to k nevíře, ale David Jones, farmář z malé vesnice Bala v severním Walesu, se přeorientoval na úplně odlišnou pracovní kariéru. “Po škole jsem chtěl zkusit něco jiného než farmaření, přestože z rodinné farmy pocházím,” říká David. “Opustil jsem tuhle rodinnou farmu a učil se tři roky, abych se stal kuchařem. Býval jsem šéfkuchařem v hotelové restauraci přímo na okraji naší vesnice Bala."

Neobvyklý nápad pro Wood-Mizer: modulární chatky v lese

Aby rentabilně spravovali své lesy, tým tesařů - welšského otce a syna, vyvinula stavebnicové chatky stavěné ze dřeva jejich vlastních stromů, aby tak demonstrovali, jak přemýšlivé spravování lesa podporuje inovativní způsoby rentabilního uchování lesů.

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!