Výrobci podlah

Když se práce a koníčky prolínají: příběh švédské truhlářské dílny

"Práce s tímto koníčkem umožňuje nekonečné hodiny zábavy. Žiji si svůj sen." Takto se na práci se dřevem dívá Rasmus Ström ve své truhlářské dílně Ädelsnickaren (Jemný truhlář) ve švédském Falköpingu.

MILOVANÁ PRÁCE NA CELÝ ŽIVOT - příběh truhláře ze Švédska

"Dřevo, které se prodává v obchodech, je drahé, a tak lidé hledají způsoby, jak ho koupit levněji. Zavolají mi a já jim vyrobím různé věci - podlahy, stěny a stropní desky, dokonce i speciální lišty pro historické domy. Na tyto kvalitní výrobky používám kmeny z 200 let starých lesů," vysvětluje Hans Larsson, pilař a truhlář ze švédského města Vansbro.

Dobrodružství Robinie v jedné evropské zemi

Na začátku XVII. století — v době kdy Kolumbus před více než sto lety otevřel cestu do Ameriky — začaly evropské zahrady objednávat exotické americké rostliny a v roce 1601 zahradník francouzského krále Jindřicha IV. vypěstoval malou sazenici Robinie. Teď, ve věku 415 let, je tento strom v Paříži jeden z nejstarších.

S pásovou pilou se může koníček pokládání dřevěných podlah změnit na úspěšné malé podnikání

Švédský chlapík Nils Ohlin vypráví jak plánuje a připravuje vyměnit rutinní práci v kanceláři za kreativní práci s dřevěnými podlahami pro zákazníky.

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!