IT

Italská rodinná firma na palivové dřevo zvyšuje zisky díky pile LT70

Přibližně 50 km severovýchodně od Říma založil dědeček Stefana Chiniho v roce 1929 rodinnou firmu na prodej ručně štípaných železničních pražců. Stefanův otec v dřevozpracujícím průmyslu vyrostl a díky své tvrdé práci vybudoval úspěšnou firmu na výrobu palivového dřeva. Stefano začal podnik řídit na plný úvazek v roce 2007. Jako majitel třetí generace již přemýšlí o budoucnosti svého syna v rodinném podniku.

Jak italský dřevař získá z každého kmene něco navíc

Pokud podniknete dvouhodinový výlet z Benátek do Alp, vaše cesta vás povede kolem podniku Marca Marcanteho. Protože se nalézá v podhůří regionu Vicenza, Marcovo podnikání pokračuje v tradiční výrobě palivového dříví, s kterou jeho otec započal před téměř 30 lety. Nicméně Marco rozšiřuje a obměňuje svou produkci a zákazníky jak se proměňuje doba.

Udržitelná správa lesa pro místní komunity v Itálii

Po více než 20 uplynulých let spoléhá italská organizace Alta Val di Suza Forestry Consortium of Turin (dále jen Společenství) na pily Wood-Mizer k dosažení dvou cílů udržitelné správy lesa – ochrany životního prostředí a efektivního využívání dřeva jako suroviny.

Od ničivých požárů k oživení ekonomiky: Jak pila Wood-Mizer pomáhá znovu vybudovat italskou vesnici

Čtyři roky po požárech v údolí Val di Susa u hranic mezi Itálií a Francií, místní družstvo La Foresta zaceluje rány způsobené lesu a zhodnocuje dřevo ve všech jeho podobách.

Řemeslné umění dřevěných lžic a talířů: Italská rodina udržuje živé své tradiční podnikání

Pro rodinu Perettiových je dřevo životně důležitou součástí její existence, stejně jako voda a vzduch. Dřevo jim poskytuje živobytí po více než polovinu století a je to tradiční řemeslo lidí v údolí kde žijí.

Mobilní pila pomáhá zákazníkům šetřit peníze na dopravě kmenů

“Už nepotřebujeme traktor na vytahání kmenů z lesa nebo náklaďák na dopravu hotových prken k zákazníkovi,” říkají bratři Geronazzovi, mobilní pilaři z Itálie.

Položky 1 až 6 z celkových 7

Page
Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!