Farmáři

Pilařství, výroba sýrů a farmaření ve slovinských Alpách

Slovinský farmář vypráví o životě ve své horské vesnici, o tom, proč se rozhodl koupit pilu a jak nyní pila pomáhá místní komunitě.

Jak italský dřevař získá z každého kmene něco navíc

Pokud podniknete dvouhodinový výlet z Benátek do Alp, vaše cesta vás povede kolem podniku Marca Marcanteho. Protože se nalézá v podhůří regionu Vicenza, Marcovo podnikání pokračuje v tradiční výrobě palivového dříví, s kterou jeho otec započal před téměř 30 lety. Nicméně Marco rozšiřuje a obměňuje svou produkci a zákazníky jak se proměňuje doba.

Farmář v Británii využívá pilu LT20 k zvýšení zisku farmy

Posledních deset let Henry Brown z hrabství North Yorkshire úspěšně rozšířil své aktivity a udělal z Grange Farm výnosnější farmu tím, že přidal do své nabídky rekreační chalupy a prodej dřeva, dosáhl tak toho, že venkovská farma v kopcích je pro jeho rostoucí rodinu velice životaschopná.

Finský dealer Wood-Mizer vítá novou řadu dřevoobráběcích strojů

Howard Blackbourn, zástupce Wood-Mizer z Finska se podělil o své názory k dřevoobráběcím strojům, o své vášni pro dřevo a proč je Finsko naprosto nejskvělejší místo pro práci a život se dřevem.

Pilařství na ekologické farmě ve švýcarských Alpách

Tato ekologická farma v horách je dostupná pouze horským vlakem a tak si farmář koupil malou pilu LT15, aby nebyl závislý na dopravě a využíval vlastní dřevo. “Jmenuji se Heini Hutter. Žiji na hoře Rigi ve Švýcarsku a pěstuji na ekologické farmě kozy, krávy a ovce. Už jsem tady 10 let. Ta farma je jedinečná, protože se sem můžete dostat jen horskou železnicí nebo vystoupat pěšky.”

Znovuzrození dědečkova statku

Český výrobce dřeva Dřevodiskont rozvinul projekt, získal podporu z evropských fondů a postavil nový pilařský provoz ve venkovské oblasti.

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!