Zajímavé nápady

Řemeslné umění dřevěných lžic a talířů: Italská rodina udržuje živé své tradiční podnikání

Pro rodinu Perettiových je dřevo životně důležitou součástí její existence, stejně jako voda a vzduch. Dřevo jim poskytuje živobytí po více než polovinu století a je to tradiční řemeslo lidí v údolí kde žijí.

Zajímavý projekt z USA: Garáž pro veterány pro Ford Auto muzeum

Americký Ford Car Club zbudoval muzeum v podobě dřevěné garáže z počátku 20. století.

Osmiúhelníkový dům: více prostoru – méně nákladů na teplo

Finský podnikatel John Ujanen využil paradoxní vlastnosti osmiúhelníkové geometrie a postavil vysoce efektivní osmiúhelníkový dům z osikového dřeva.

Jak dosáhnout nejlepšího zvuku velkého kostelního zvonu?

Tradiční zvony vyráběné v Německu od roku 1725 zní nyní lépe díky dubovým hlavám zavěšení zvonu a dřevěným zvonicím.

Vlastníci lesa řežou poškozené kmeny, aby zvýšili jejich hodnotu

Potřebujete vyčistit les po vichřici? Jsou v něm stromy postižené kůrovcem? Jedním z řešení je pořezat poškozené kmeny na hodnotnější dřevo pro vlastní potřebu a na prodej.

Malá výrobna javorového sirupu na rodinné farmě

Herbert Butterfield postavil s pomocí pily Wood-Mizer LT40 malou dřevěnou stavbu ze dřeva borovice vejmutovky a jasanu na své rodinné farmě v michiganském Charlotte. V téhle budově udělal „cukrárnu“ pro výrobu javorového sirupu.

Od kostek ledu po Ledové hotely

Thomas Orderud, majitel a provozovatel firmy DesignIce, začal těžit led z místního jezera v jihovýchodním Norsku asi před 15 lety. Dnes je Thomas schopen dodávat ze svého mrazivého provozu o ploše 400 m2 “vše od kostek ledu po ledové hotely”. I v létě udržuje teplotu na stálých -5 stupních Celsia, takže jeho sklad 500-600 tun ledových bloků zůstává solidně zamrzlý.

Tesařská dílna se specializuje na stavbu dřevěných lávek pro pěší a značek pro pěší stezky

Brampton Woodworks je anglická tesařská dílna, která se specializuje na stavbu dřevěných lávek a značky pěších cest. Firma pracovala na zajímavých projektech, třeba na Cestě podél Hadriánovy zdi, dlouhé 84 mil od pobřeží k pobřeží, která sleduje slavnou zeď vybudovanou Římany za vlády císaře Hadriana v letech 122-128 a která se na své cestě vine římskými osadami a pevnostmi.

Řezání ledu pro večírky a akce Holanďanů

Firma The ROCKS z Nizozemí zajišťuje extravagantní ledové sochy, ledové kostky, související catering a řadu dalších věcí pro významné události, kluby, restaurace a hotely.

Díky solární sušárně je dřevo chráněno od poškození od hmyzu a vlhkosti

Farmář Nathan Brown už byl otráven brouky ničícími dřevo, které ukládal venku, aby na vzduchu proschlo, takže se rozhodl postavit solární sušárnu…

Položky 11 až 20 z celkových 23

Page
Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!