Zajímavé nápady

Pily Wood-Mizer pomáhají kultivovat a posilovat růst postavení žen v Pákistánu

Společnost Ciqam Green Solutions Private Limited, známá také jako Ciqam, působí na severu Pákistánu. "Ciqam" znamená v burušštině "zelený" a symbolizuje růst a prosperitu. Ciqam se zavázal k posílení postavení žen, podpoře rovnosti žen a mužů a k podporování udržitelnosti.

Pila Wood-Mizer LT15 na vrcholu hory ve Slovinsku

Pily Wood-Mizer se nacházejí na nejneobvyklejších místech na světě, například na vrcholu hory ve Slovinsku ve výšce 1220 m n. m., kde stojí katolický kostel sv. Anny. Kostel byl postaven před více než 700 lety a je posvátným místem pro mnoho poutníků, protože uchovává relikvii - sochu Madony s tmavou tváří.

Jak postavit kouzelné sáně pro Santa Clause

Oč tu běží: je třeba spousta tvořivosti, mobilní pila Wood-Mizer, topolové dřevo a trochu kouzel. Gregg Turk pracuje se dřevem a má pilu Wood-Mizer, a s touhle kombinací je schopen postavit neuvěřitelné nové sáně pro Santa Clause.

Restaurování historických vagonů pro turistický vlak ve Španělsku

Španělská železniční společnost RENFE Viajeros přizvala pilaře s mobilní pilou Wood-Mizer k restaurování čtyř historických vagonů Jahodového vlaku. Provoz tohoto vlaku začal 9.2.1851 mezi Madridem a Aranjuez a Jahodový se mu říkalo, protože původně projížděl kolem rozlehlých jahodových polí. Tyto vagony byly vyrobeny ze dřeva skoro před sto lety.

Fascinující projekt s pilou: Mulberry - Morušová kaple na farmě v Georgii, USA

20 minulých let snil a plánoval dokonalý doplněk ke své farmě v Carnesville ve státě Georgia. Stavba kaple na pozemku by poskytla ideální místo k rozšíření příležitostí na farmě. Kaple by mohla nabídnout prostor ke konání svateb, různých událostí a aktivit, umožnila by více lidem plně se těšit z krásy farmy.

Mesquitový domek ve větvích stromu postavený v Arizoně v USA

Stromy Mesquite dominují napříč arizonskou pouštní krajinou, jelikož tyto keřovité, nezkrotné rostliny tvrdě přežívají navzdory nelítostným životním podmínkám. Z podstaty nedokonalé husté dřevo Sonorské pouště druhu Velvet Mesquite inspirovalo Arthura a Valerii Floresových před 20 lety k založení společnosti ‘Tumacacori Mesquite Sawmill’ v arizonském Tumacacori.

Kanadská zkušenost: Stavba skleníku

Dlouhá léta snil Stan Kujala o stavbě skleníku na svém pozemku na břehu jezera v Port Alberni v Britské Kolumbii. “Moje žena i já jsme už roky zanícenými pěstiteli zeleniny,” říká Stan. “Vždycky jsme chtěli postavit skleník, abychom prodloužili pěstitelskou sezónu.”

Stavba dřevěných autíček pro 'Operation Christmas Child' v USA

Před více než 50 lety rodina Postemů v Západním Michiganu v USA zakoupila 10 akrů lesa. "Některé z těchto topolů jsem zasadil před 30 až 35 lety," říká Ken. "Ale teprve loni se ukázal důvod proč jsem je pěstoval." Loni Ken zhotovil 10,000 dřevěných hraček – autíček, všechny z nich z poražených topolů a borovic na svých pozemcích. Zeptáte se – proč jich udělal tolik? Samozřejmě pro akci Vánoce dětem z krabice od bot!

Pily Wood-Mizer se podílejí na renovaci klášterů v severním Bulharsku

Starobylý klášter v bulharském městě Etropole se obnovuje, aby byl zachován jeho původní vzhled. Etropolský klášter Svaté Trojice je znám daleko za hranicemi Bulharska. Po staletí býval cílem mnoha křesťanských poutníků z celého světa. Byl založen roku 1158, a je stále studnicí pokladů vědění a důležitou školou vzdělání. Tady byl přepisovány liturgické knihy a rozšiřovány nejen po Bulharsku, ale také pro kláštery v Srbsku, Rumunsku a na řeckém Athosu. Národní knihovna v Sofii uchovává 76 historických rukopisů z etropolského kláštera.

Řemeslné umění dřevěných lžic a talířů: Italská rodina udržuje živé své tradiční podnikání

Pro rodinu Perettiových je dřevo životně důležitou součástí její existence, stejně jako voda a vzduch. Dřevo jim poskytuje živobytí po více než polovinu století a je to tradiční řemeslo lidí v údolí kde žijí.

Položky 1 až 10 z celkových 22

Page
Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!