Nábytkáři

Truhlářská dílna ve Slovinsku provozuje pilu Wood-Mizer

Majitel slovinského truhlářského podniku Jože Moric sděluje zásadní poznatky ze své více než čtyřicetileté praxe v oboru zpracování dřeva. "Pokud jste obdařeni vášní pro práci se dřevem již v raném věku, pak je snazší mít radost z toho, co děláte, po celý život," domnívá se.

Pilařství v produkci dřevěných dveří v Indonésii

Díky rozumným investicím do vybavení pily zlepšil indonéský výrobce dveří kvalitu řeziva, optimalizoval produktivitu a zvýšil výtěžnost cenného tropického dřeva.

Nábytek ze dřeva vyráběný v německém Dolním Sasku

Objemná kulatina je často levná, ale obtížněji se zpracovává; jen někdo ji dokáže zpracovat. Tyto potíže však nezastavily Jana Nartena, mladého truhláře z Německa, který řeže kmeny velkých průměrů a vyrábí unikátní dřevěný nábytek.

Nahrazování starých pil moderním zařízením v Indonésii

Jak roste cena kmenů, získání větší výtěžnosti z každého jednotlivého kmenu nutí indonéské firmy modernizovat své pilařské strojní vybavení.

Inženýr na penzi se ve Francouzských Alpách věnuje zpracování dřeva

Henri Kurzaj je francouzský podnikatel polského původu, který už skoro šest let pracuje se dřevem. Jeho firma Forest-Ethik se zabývá designem a zhotovováním originálních výrobků z místního dřeva.

Polský podnikatel vytváří ze starého dřeva a artefaktů minulosti jedinečný nábytek

"Příroda činí nás šťastnými" – je hlavní myšlenka Kamila Brody, podnikatele z polského města Skarżysko-Kamienna ležícím mezi Varšavou a Krakovem. Kamil pracoval 20 let ve finančnictví než se konečně rozhodl uskutečnit své sny a pracovat se dřevem. Jeho firma OLD Mountains (Staré hory) byla založena k vytváření nábytku a předmětů každodenní potřeby z dřevěného odpadu ve spojení s ocelí, betonem, sklem a dalším materiálem – originální filozofie propojená s těmito unikátními výrobky, kterou chce Kamil oslovit své zákazníky.

Německá truhlářská dílna řeže ohromné dubové kmeny pilou WM1000

Když se Heiner Schäfers a Aron Keidel, dva nadšenci do dřeva a krásných výrobků z něj potkali v mistrovské tesařské škole, začala se formovat ta skvělá myšlenka. Před deseti lety spolu začali pracovat a dnes provozují skutečně unikátní podnikání v německém Recklinghausenu.

Velká pila zhodnocuje rodinné podnikání v Dánsku

“Když jsem začínal s podnikáním a byl jsem schopen udělat zisk, uvědomil jsem si jak je snadné obsluhovat pilu a jak je to zajímavé. Inspiruje mě to k práci s pilou každý den,” říká Thomas Andersen, majitel pily v obci Varming v Dánsku.

Polská firma na luxusní nábytek ovládla trh díky pile Wood-Mizer WB2000

FAGUS, výrobce ze Sępólno Krajeńskieho v Polsku je rodinná firma zakládající si na dlouholeté tradici zkušeností. Specializuje se na výrobu nábytku z masivu, hlavně z dubu a buku. Jejich nábytek nejvyšší kvality je určen pro ložnice, obývací pokoje a jídelny.

Do it yourself – Udělej si sám: dřevěný dřez a pracovní kuchyňský pult

Eric Means použil strom ořešáku černého k nařezání 1,2 m3 prken pro jedinečný dřevěný kuchyňský pult s pracovní deskou a s dřezem.

Položky 1 až 10 z celkových 12

Page
Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!