Články

Fascinující projekt s pilou: Mulberry - Morušová kaple na farmě v Georgii, USA

20 minulých let snil a plánoval dokonalý doplněk ke své farmě v Carnesville ve státě Georgia. Stavba kaple na pozemku by poskytla ideální místo k rozšíření příležitostí na farmě. Kaple by mohla nabídnout prostor ke konání svateb, různých událostí a aktivit, umožnila by více lidem plně se těšit z krásy farmy.

Pilařství ve francouzských Alpách: krása dřeva v každém projektu

Yvan Cometto truhlář z malé vesnice ve francouzských Alpách dělá výrobky z místního dřeva s použitím pily Wood-Mizer. Ve své firmě YC Charpente pracuje Yvan se dřevem objevujíc jeho krásu. "Nevyměnil bych toto místo za žádné jiné na světě," připouští se smíchem.

Historie pily LT40: Postupný upgrade hlavního motoru

Hlavní motor pily je jedna z nejkritičtějších částí vytvářející výkon potřebný pro efektivní řezání kmene. Motory instalované na prvních pilách LT40 na začátku devadesátých let byly ekonomické a poměrně silné. A ještě, což je nejdůležitější, se dokonale hodily pro pojízdnou pilu malé hmotnosti a kompaktní konstrukce.

Výroba palisandru s pilou Wood-Mizer LT20 v Indonésii

Indonéská společnost řeže exotická tvrdá dřeva, aby zvýšila svůj odbyt v Číně a Japonsku. Firma zaměstnává 150 zaměstnanců a od doby co zakoupila pilu Wood-Mizer LT20 vylepšila svůj zisk.

Historie pily LT40: Postupné zdokonalování pilových pásů a systému vedení pásu

Pilařský průmysl v Polsku byl na konci osmdesátých let považován za zastaralý a neefektivní, spoléhající hlavně na těžké rámové pily. Ty používaly pro pořezání kmenů tlusté a široké pásy, které představovaly pro produkci dřeva značné omezení. Zásadní změna přišla na začátku devadesátých let spolu s uvedením pil Wood-Mizer LT40, které umožnily běžným uživatelům proměňovat kmeny na řezivo snadno, efektivně a mobilním způsobem. Revoluční nebyl jen stroj, ale také tenký a úzký pilový pás navržený pro zvýšení efektivnosti řezání při současném zmenšení odpadu.

Mesquitový domek ve větvích stromu postavený v Arizoně v USA

Stromy Mesquite dominují napříč arizonskou pouštní krajinou, jelikož tyto keřovité, nezkrotné rostliny tvrdě přežívají navzdory nelítostným životním podmínkám. Z podstaty nedokonalé husté dřevo Sonorské pouště druhu Velvet Mesquite inspirovalo Arthura a Valerii Floresových před 20 lety k založení společnosti ‘Tumacacori Mesquite Sawmill’ v arizonském Tumacacori.

Moudré využití městského dřeva v Londýně

Londýnský platan (Platanus x acerifolia) je kříženec amerického a orientálního platanu. Jeden z těchto platanů sídlil na Eric Street, vytvářel příjemný domov pro brouky a další hmyz a pohlcoval neobvyklých 130 let londýnský smog. Ale stavební rozmach v londýnském East Endu během posledních desetiletí způsobil, že strom už nebyl bezpečný a bylo rozhodnuto jej porazit. S růstem zájmu o koupi lokálních výrobků je městské dřevo cenným zdrojem, který umí přitáhnout ekologicky uvažující kupce nábytku.

Kanadská zkušenost: Stavba skleníku

Dlouhá léta snil Stan Kujala o stavbě skleníku na svém pozemku na břehu jezera v Port Alberni v Britské Kolumbii. “Moje žena i já jsme už roky zanícenými pěstiteli zeleniny,” říká Stan. “Vždycky jsme chtěli postavit skleník, abychom prodloužili pěstitelskou sezónu.”

Nahrazování starých pil moderním zařízením v Indonésii

Jak roste cena kmenů, získání větší výtěžnosti z každého jednotlivého kmenu nutí indonéské firmy modernizovat své pilařské strojní vybavení.

Historie pily LT40: Upgrade řezné hlavy a panelu ovládání

DNES se model pily Wood-Mizer LT40 vytvořený v roce 1982 nazývá „legendární”, protože navždy změnil způsob jakým lidé proměňují kmeny na dřevo. Umožnil každodenním uživatelům vyrábět hotová prkna a trámy rychle a efektivně, a nejdůležitější je – mobilita, umožňující zpracování dřeva přímo na místě. V osmdesátých letech také pila LT40 otevřela nový směr ve stavbě mobilních strojů pro zpracování kmenů.

Položky 31 až 40 z celkových 112

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!