Články

Pilařství s pilou Wood-Mizer LT40 na panství Balmoral ve Skotsku

Hrad Balmoral je sídlem skotské královské rodiny od roku 1852, kdy jej pro královnu Viktorii získal princ Albert. Podle tradice se každý další majitel panství osobně zajímá o jeho provoz a zvelebování. Společnost Balmoral Estate nedávno zakoupila mobilní pilu Wood-Mizer LT40 WIDE, aby mohla efektivně udržovat lesy a zelené plochy v okolí zámku.

Bývalý elektrikář si postavil v Kanadě dům snů

Nathan Shewchuk uskutečnil svůj celoživotní sen postavit si vlastní dům po osmi letech tvrdé práce a odhodlání spolu s několika pomocníky a mobilní pilou Wood-Mizer.

Skotští pilaři sázejí při tvorbě zisku na moderní technologii Wood-Mizer WB2000

"Skotsko je krásné svou krajinou, četnými hrady i nepředvídatelným počasím. Cestovatelé jedoucí na sever od Edinburghu se dostanou do Perthu, kde si mohou myslet, že je to poslední bašta civilizace, ale za horami se nachází Inverness. Tato překvapivě teplá malá část severního Skotska je díky svému mikroklimatu a úrodné půdě ideální pro pěstování dobrého dřeva," říká Ronald Munro Ferguson, majitel firmy Novar Sawmill.

Pila Wood-Mizer LT15 na vrcholu hory ve Slovinsku

Pily Wood-Mizer se nacházejí na nejneobvyklejších místech na světě, například na vrcholu hory ve Slovinsku ve výšce 1220 m n. m., kde stojí katolický kostel sv. Anny. Kostel byl postaven před více než 700 lety a je posvátným místem pro mnoho poutníků, protože uchovává relikvii - sochu Madony s tmavou tváří.

Italská rodinná firma na palivové dřevo zvyšuje zisky díky pile LT70

Přibližně 50 km severovýchodně od Říma založil dědeček Stefana Chiniho v roce 1929 rodinnou firmu na prodej ručně štípaných železničních pražců. Stefanův otec v dřevozpracujícím průmyslu vyrostl a díky své tvrdé práci vybudoval úspěšnou firmu na výrobu palivového dřeva. Stefano začal podnik řídit na plný úvazek v roce 2007. Jako majitel třetí generace již přemýšlí o budoucnosti svého syna v rodinném podniku.

Firma Nelson Wood Shims udává 30% až 50% nárůst výkonu s nejnovějším pilařským systémem Wood-Mizer TV6000 / MR6000

Společnost Nelson Wood Shims se sídlem v Minnesotě v USA je největším výrobcem podložek v Severní Americe a vyrábí vysoce kvalitní dřevařské výrobky pro celostátní distribuci. Společnost nedávno investovala do nového pilařského systému, aby maximalizovala výtěžnost kulatiny a zároveň minimalizovala investiční a provozní náklady.

Rozvíjení rodinného podnikání s pilami Wood-Mizer na francouzském Azurovém pobřeží

Společnost Spinelli Palanca Services má více než stoleté zkušenosti s těžbou dřeva, mýcením, oklešťováním a kácením stromů. Rodinná firma byla založena v roce 1912 a její vývoj se vyvíjel po celé generace. V roce 2014 podnik převzali dva vášniví dřevaři - Sebastien Spinelli a jeho partner Cyril Palanca, aby pokračovali v rodinném dědictví a zároveň zachovali nejvyšší kvalitu služeb.

Zpracování dubu se stroji Wood-Mizer ve Walesu

V roce 2023 se konaly každoroční zákaznické dny společnosti Wood-Mizer ve firmě Oak Frame Company v Saint Asaph v severním Walesu. Simon Belfield, vášnivý pilař a majitel společnosti, se specializuje na výrobu různých výrobků z dubového a modřínového dřeva, včetně hotových chatek, altánů, garáží a zahradních přístřešků, ale především - dubových střech, rámů a konstrukcí. "Práce se dřevem mě vždycky bavila," říká Simon. "Dřevo osloví každého. Má tolik možností konečného využití. Nakonec je z toho fenomenální výrobek."

Pilařství, výroba sýrů a farmaření ve slovinských Alpách

Slovinský farmář vypráví o životě ve své horské vesnici, o tom, proč se rozhodl koupit pilu a jak nyní pila pomáhá místní komunitě.

Stavba pasteveckých domků pomocí strojů Wood-Mizer ve francouzských Alpách

Vedle stavby kvalitních srubů pro pastevce využívá Aleksander Salicis, truhlář a tesař z Plan du Verdon ve francouzských Alpách, místní dřevo k poskytování truhlářských služeb a výrobků pro své zákazníky. Aleksander provozuje několik strojů Wood-Mizer pro svou pilařskou a dřevařskou společnost Salicis Charpente.

Položky 11 až 20 z celkových 113

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!