Články

Pilařství v produkci dřevěných dveří v Indonésii

Díky rozumným investicím do vybavení pily zlepšil indonéský výrobce dveří kvalitu řeziva, optimalizoval produktivitu a zvýšil výtěžnost cenného tropického dřeva.

Nábytek ze dřeva vyráběný v německém Dolním Sasku

Objemná kulatina je často levná, ale obtížněji se zpracovává; jen někdo ji dokáže zpracovat. Tyto potíže však nezastavily Jana Nartena, mladého truhláře z Německa, který řeže kmeny velkých průměrů a vyrábí unikátní dřevěný nábytek.

Mobilní pila ve francouzských horách: Řezání v každém ročním období!

S mobilní pilou Wood-Mizer LT70 řeže francouzský pilař Serge Jourdan místní dřevo pro tesaře, řeže na zakázku a je k dispozici kdykoli pomoci jiným uživatelům pil Wood-Mizer v údolí řeky Le Verdon poblíž obce Beauvezer.

Legendární pila Wood-Mizer LT40: Přečtěte si co o tomto stroji říkají pilaři

První pila Wood-Mizer byla zkonstruována v roce 1982 a od té doby jich firma Wood-Mizer vyrobila více než 100.000 pil – z velké části to byla pila LT40. Co z tohoto stroje dělá něco tak zvláštního?

Řezání dřeva na chatky v Michiganu

Steve Kesti, majitel firmy Backwoods Lumber v Michiganu, vzpomíná na úplně první okamžiky, kdy se začal zajímat o práci se dřevem, bylo to již v dětství. “Už jako dítě jsem vždycky chtěl postavit nějakou boudu v lese,” vzpomíná Steve. Jeho otec byl tesař a poté co Steve absolvoval tesařský kurz na střední škole, pokračoval ve stopách svého otce a sám se stal tesařem. “Pracoval jsem jako tesař až jsem nakonec začal stavět domy pro jiné,” říká Steve.

Pilařství ve francouzských Alpách s mobilní pilou Wood-Mizer LT70

Jaká je nejlepší pila pro práci v horských oblastech? Pilařství v Alpách vyžaduje od místních pilařů silnou náturu a rozhodnost. Vlečení pily vzhůru po horských cestách bývá náročný úkol i pro nejzkušenější pilaře. Vedle zkušeností a praktických dovedností potřebují také to správné pilařské vybavení, aby svou práci dobře zvládli.

Jak postavit kouzelné sáně pro Santa Clause

Oč tu běží: je třeba spousta tvořivosti, mobilní pila Wood-Mizer, topolové dřevo a trochu kouzel. Gregg Turk pracuje se dřevem a má pilu Wood-Mizer, a s touhle kombinací je schopen postavit neuvěřitelné nové sáně pro Santa Clause.

Jak italský dřevař získá z každého kmene něco navíc

Pokud podniknete dvouhodinový výlet z Benátek do Alp, vaše cesta vás povede kolem podniku Marca Marcanteho. Protože se nalézá v podhůří regionu Vicenza, Marcovo podnikání pokračuje v tradiční výrobě palivového dříví, s kterou jeho otec započal před téměř 30 lety. Nicméně Marco rozšiřuje a obměňuje svou produkci a zákazníky jak se proměňuje doba.

Historie pily LT40: Postupný upgrade lože a hydrauliky

Skutečné a vyhovující řezání kmene závisí na solidní konstrukci pily, která se skládá ze silné a přesné řezné hlavy se správně zvoleným pilovým pásem a ze spolehlivého lože pily. Účinný hydraulický systém umožňuje operátorovi rychle zakládat, pootáčet, vyrovnávat a upínat kmen při zachování bezpečnosti a ergonomie práce. Navíc, pila v mobilní verzi dovoluje řezat kmen přímo na místě, kde to zákazník potřebuje.

Restaurování historických vagonů pro turistický vlak ve Španělsku

Španělská železniční společnost RENFE Viajeros přizvala pilaře s mobilní pilou Wood-Mizer k restaurování čtyř historických vagonů Jahodového vlaku. Provoz tohoto vlaku začal 9.2.1851 mezi Madridem a Aranjuez a Jahodový se mu říkalo, protože původně projížděl kolem rozlehlých jahodových polí. Tyto vagony byly vyrobeny ze dřeva skoro před sto lety.

Položky 21 až 30 z celkových 113

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!