Články

Stavba dřevěných autíček pro 'Operation Christmas Child' v USA

Před více než 50 lety rodina Postemů v Západním Michiganu v USA zakoupila 10 akrů lesa. "Některé z těchto topolů jsem zasadil před 30 až 35 lety," říká Ken. "Ale teprve loni se ukázal důvod proč jsem je pěstoval." Loni Ken zhotovil 10,000 dřevěných hraček – autíček, všechny z nich z poražených topolů a borovic na svých pozemcích. Zeptáte se – proč jich udělal tolik? Samozřejmě pro akci Vánoce dětem z krabice od bot!

Dobrodružství Robinie v jedné evropské zemi

Na začátku XVII. století — v době kdy Kolumbus před více než sto lety otevřel cestu do Ameriky — začaly evropské zahrady objednávat exotické americké rostliny a v roce 1601 zahradník francouzského krále Jindřicha IV. vypěstoval malou sazenici Robinie. Teď, ve věku 415 let, je tento strom v Paříži jeden z nejstarších.

Pily Wood-Mizer se podílejí na renovaci klášterů v severním Bulharsku

Starobylý klášter v bulharském městě Etropole se obnovuje, aby byl zachován jeho původní vzhled. Etropolský klášter Svaté Trojice je znám daleko za hranicemi Bulharska. Po staletí býval cílem mnoha křesťanských poutníků z celého světa. Byl založen roku 1158, a je stále studnicí pokladů vědění a důležitou školou vzdělání. Tady byl přepisovány liturgické knihy a rozšiřovány nejen po Bulharsku, ale také pro kláštery v Srbsku, Rumunsku a na řeckém Athosu. Národní knihovna v Sofii uchovává 76 historických rukopisů z etropolského kláštera.

Polský podnikatel vytváří ze starého dřeva a artefaktů minulosti jedinečný nábytek

"Příroda činí nás šťastnými" – je hlavní myšlenka Kamila Brody, podnikatele z polského města Skarżysko-Kamienna ležícím mezi Varšavou a Krakovem. Kamil pracoval 20 let ve finančnictví než se konečně rozhodl uskutečnit své sny a pracovat se dřevem. Jeho firma OLD Mountains (Staré hory) byla založena k vytváření nábytku a předmětů každodenní potřeby z dřevěného odpadu ve spojení s ocelí, betonem, sklem a dalším materiálem – originální filozofie propojená s těmito unikátními výrobky, kterou chce Kamil oslovit své zákazníky.

Farmář v Británii využívá pilu LT20 k zvýšení zisku farmy

Posledních deset let Henry Brown z hrabství North Yorkshire úspěšně rozšířil své aktivity a udělal z Grange Farm výnosnější farmu tím, že přidal do své nabídky rekreační chalupy a prodej dřeva, dosáhl tak toho, že venkovská farma v kopcích je pro jeho rostoucí rodinu velice životaschopná.

Zajímavý projekt z Finska: velká dřevěná sauna na ostrově v Helsinkách

Díky pile Wood-Mizer s prodlouženým ložem dostala finská dřevozpracující firma zakázku a investiční dotaci a účastnila se stavby velké dřevěné sauny na ostrově Suomenlinna.

Řemeslné umění dřevěných lžic a talířů: Italská rodina udržuje živé své tradiční podnikání

Pro rodinu Perettiových je dřevo životně důležitou součástí její existence, stejně jako voda a vzduch. Dřevo jim poskytuje živobytí po více než polovinu století a je to tradiční řemeslo lidí v údolí kde žijí.

Německá truhlářská dílna řeže ohromné dubové kmeny pilou WM1000

Když se Heiner Schäfers a Aron Keidel, dva nadšenci do dřeva a krásných výrobků z něj potkali v mistrovské tesařské škole, začala se formovat ta skvělá myšlenka. Před deseti lety spolu začali pracovat a dnes provozují skutečně unikátní podnikání v německém Recklinghausenu.

Finský dealer Wood-Mizer vítá novou řadu dřevoobráběcích strojů

Howard Blackbourn, zástupce Wood-Mizer z Finska se podělil o své názory k dřevoobráběcím strojům, o své vášni pro dřevo a proč je Finsko naprosto nejskvělejší místo pro práci a život se dřevem.

Zajímavý projekt z USA: Garáž pro veterány pro Ford Auto muzeum

Americký Ford Car Club zbudoval muzeum v podobě dřevěné garáže z počátku 20. století.

Položky 51 až 60 z celkových 113

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!