Články

Udržitelná správa lesa pro místní komunity v Itálii

Po více než 20 uplynulých let spoléhá italská organizace Alta Val di Suza Forestry Consortium of Turin (dále jen Společenství) na pily Wood-Mizer k dosažení dvou cílů udržitelné správy lesa – ochrany životního prostředí a efektivního využívání dřeva jako suroviny.

Vznikající ekonomika městského dřeva

New York Heartwoods je ženská společenská organizace ve Warwicku, stát New York. Podnik byl založen v roce 2010 s posláním regenerovat životaschopnost lesa a maximalizovat hodnotu "odpadových" stromů. Jedna ze spoluzakladatelek, Megan Offnerová, mluví o své vizi nové mezery na trhu vytvořené vznikající ekonomikou městského dřeva.

Pily a dřevozpracující zařízení Wood-Mizer pomáhají v rozvoji švédského dřevařského průmyslu

Švédsko je země s bohatou tradicí zpracování dřeva a úctou k lesům, které pokrývají dvě třetiny země. S lesy správně udržovanými má průmysl zpracování dřeva vedoucí pozici ve švédské ekonomice. Řada lesníků, pilařů a zpracovatelů dřeva spoléhá na zařízení Wood-Mizer, které pomáhá jejich majitelům provozovat úspěšné podnikání v oboru po celém Švédsku.

Udržitelné spravování veřejných lesů v Katalánsku s pilou Wood-Mizer

Projekt MMBB, který propojil několik městských komunit v Katalánsku úspěšně rozvíjí tzv. cirkulární ekonomiku pro efektivní a bezodpadové využití dřeva z veřejných lesů.

Revoluce na dvou kolech – zrození nové pilařské technologie

V roce 2022 slavíme 40. výročí zrození slavné pily Wood-Mizer LT40, která způsobila převrat ve způsobu jakým lidé po celém světě řežou dřevo. Tato oranžová pila s charakteristickou řeznou hlavou zavěšenou jako konzola nad ložem pily, se dvěma koly a vlečným zařízením si získala uznání a popularitu mezi pilaři po celém světě. Dnes je tato LT40 známá jako "legendární" pila.

Inspirující projekt z Kanady: Stavba domku pro hosty na břehu říčky

Přejdete přes malou lávku z hlavního bungalovu Andrew Koesslera v Britské Columbii a najdete jeho poslední výtvor - malebný domeček na břehu vybavený podkrovím s dvojlůžkem, v přízemí sedací kout a kuchyňka s tekoucí vodou.

Inženýr na penzi se ve Francouzských Alpách věnuje zpracování dřeva

Henri Kurzaj je francouzský podnikatel polského původu, který už skoro šest let pracuje se dřevem. Jeho firma Forest-Ethik se zabývá designem a zhotovováním originálních výrobků z místního dřeva.

Od ničivých požárů k oživení ekonomiky: Jak pila Wood-Mizer pomáhá znovu vybudovat italskou vesnici

Čtyři roky po požárech v údolí Val di Susa u hranic mezi Itálií a Francií, místní družstvo La Foresta zaceluje rány způsobené lesu a zhodnocuje dřevo ve všech jeho podobách.

Učení při práci se dřevem s Wood-Mizer ve Švédsku

Pokaždé když švédský podnikatel David Virén pracuje na nějakém prkně se svou srovnávačkou/tvarovačkou Wood-Mizer, má pocit, jako by se učil další lekci o dřevu. "Pracovat se dřevem je víc než jen práce co je třeba udělat. Je to proces učení, ze kterého můžete získat hodně uspokojení," vysvětluje.

Stavba dřevěných autíček pro 'Operation Christmas Child' v USA

Před více než 50 lety rodina Postemů v Západním Michiganu v USA zakoupila 10 akrů lesa. "Některé z těchto topolů jsem zasadil před 30 až 35 lety," říká Ken. "Ale teprve loni se ukázal důvod proč jsem je pěstoval." Loni Ken zhotovil 10,000 dřevěných hraček – autíček, všechny z nich z poražených topolů a borovic na svých pozemcích. Zeptáte se – proč jich udělal tolik? Samozřejmě pro akci Vánoce dětem z krabice od bot!

Položky 41 až 50 z celkových 112

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!