Články

Filipínské zkušenosti: ilegálně vytěžené dřevo bylo proměněno na 146,000 školních lavic

Na světě je řada zemí, které se pokoušejí úplně zastavit proces nezákonné těžby dřeva. Filipíny nalezly jedinečný, nápaditý a ekonomický způsob k řešení tohoto problému s pomocí pil Wood-Mizer.

Úžasný nápad ze Španělska: dřevo na hudební nástroje

Ke zhotovení kytary potřebujte vzácné a hodnotné dřevo, jeho cena může dosáhnout 60,000 Euro za metr krychlový. Kytary jsou vášní Jorge Simonse. Provozuje podnik MADINTER nedaleko Madridu, který se specializuje nejen na samotnou stavbu kytar, ale spíše na zásobování mistrů všemi nástroji a materiály pro stavbu jejich vlastních hudebních nástrojů.

Neobvyklý nápad s pilou Wood-Mizer: altánek s živou střechou ve vaší zahradě

Pily Wood-Mizer mohou být užitečné nejen v pilařském podnikání. Lidé vytváří spoustu zajímavých projektů se dřevem, které sami nařežou na svých Wood-Mizer pilách.

Neobvyklý nápad pro Wood-Mizer: modulární chatky v lese

Aby rentabilně spravovali své lesy, tým tesařů - welšského otce a syna, vyvinula stavebnicové chatky stavěné ze dřeva jejich vlastních stromů, aby tak demonstrovali, jak přemýšlivé spravování lesa podporuje inovativní způsoby rentabilního uchování lesů.

Práce s dřevem přináší nové nápady

Chorvatský pilař Goran Margetic vytváří dřevěné výrobky a rozšiřuje své aktivity ve výrobě a exportu. Nyní jeho rodinná firma pracuje na jednu směnu a produkuje dva kamiony 40-50 m3 řeziva a palivového dříví každý den. Vytvoření druhé směny s pilami Wood-Mizer mu pomůže zvýšit produktivitu a zvýšit využití strojní kapacity ze 30-40% na téměř 100% v blízké budoucnosti. Toto nám Goran Margetic řekl v krátkém rozhovoru...

Pila LT15 v Zambii použita k výrobě 30 000 úlů

Bee Sweet Honey (Sladký včelí med) je družstevní podnik, založil jej misionářský filantrop John Enright v Zambii, tento včelařský projekt zlepšuje živobytí pro 6 000 lidí, kteří jsou do něj už zapojeni.

Stále víc a víc lidí v Česku oceňuje KVALITU

Pan Václav Chára je neobyčejná osobnost. Od roku 1989, kdy se chopil výhod svobodného podnikání, rozjel vlastní podnikání ve své rodné vsi Chyše, firmu Kabkon – kabelová konfekce, kterou rozvinul na úroveň věhlasného evropského výrobce elektrických kabelů.

Pila LT15 pomáhá skotskému učiteli dokázat životaschopnost tradičního řemesla

James Thomson ze skotského Glenrothes rozjel v roce 2007 firmu Thomson Timber. Předtím pracoval ve školství jako strojní inženýr, pracoval v Austrálii a v Edinburghu než se vrátil domů a pokračoval po dvacet let ve vyučování jak zpracovávat dřevo.

Pila LT40 umožňuje italské firmě produkující hnojiva vyrábět palety

Italská společnost vyrábějící hnojiva si pořídila pilu Wood-Mizer LT40 na výrobu palet podle svých specifických požadavků, aniž by si zpočátku uvědomila, jakými různými způsoby by jí pila poskytla možnosti dalšího růstu zisku.

Sám sobě šéfem

Bez spěchu a zmatku, vždy v dobré náladě – to je Pavel Kadlec, jehož život se úžasně změnil od té doby co se stal mobilním pilařem.

Položky 101 až 110 z celkových 113

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!