Články

Od kostek ledu po Ledové hotely

Thomas Orderud, majitel a provozovatel firmy DesignIce, začal těžit led z místního jezera v jihovýchodním Norsku asi před 15 lety. Dnes je Thomas schopen dodávat ze svého mrazivého provozu o ploše 400 m2 “vše od kostek ledu po ledové hotely”. I v létě udržuje teplotu na stálých -5 stupních Celsia, takže jeho sklad 500-600 tun ledových bloků zůstává solidně zamrzlý.

Od pořezání kmenů po tvarované dřevěné díly a výrobu hotového podlahového materiálu – jeden Skot to všechno dokáže se zařízením Wood-Mizer

Kousek od skotského Edinburghu, Sandy Crook, který se naplno věnoval podnikání v péči o stromy, odešel do penze, aby trávil více času tím, co mu skutečně přináší potěšení – zpracováním dřeva na hotové výrobky. S jeho kompletním vybavením pil Wood-Mizer a nové tvarovačky/srovnávačky MP360 zvládne si sám udělat cokoli.

Tesařská dílna se specializuje na stavbu dřevěných lávek pro pěší a značek pro pěší stezky

Brampton Woodworks je anglická tesařská dílna, která se specializuje na stavbu dřevěných lávek a značky pěších cest. Firma pracovala na zajímavých projektech, třeba na Cestě podél Hadriánovy zdi, dlouhé 84 mil od pobřeží k pobřeží, která sleduje slavnou zeď vybudovanou Římany za vlády císaře Hadriana v letech 122-128 a která se na své cestě vine římskými osadami a pevnostmi.

Řezání ledu pro večírky a akce Holanďanů

Firma The ROCKS z Nizozemí zajišťuje extravagantní ledové sochy, ledové kostky, související catering a řadu dalších věcí pro významné události, kluby, restaurace a hotely.

Proč místní dřevo?

Manažer pily "Skotské dřevo - Scottish Wood" vysvětluje proč zpracovávají dříví, které vyrostlo ve Skotsku.

Díky solární sušárně je dřevo chráněno od poškození od hmyzu a vlhkosti

Farmář Nathan Brown už byl otráven brouky ničícími dřevo, které ukládal venku, aby na vzduchu proschlo, takže se rozhodl postavit solární sušárnu…

Velikost hraje roli

Pila WB2000 se širokým pilovým pásem pomohla jeho majiteli ve Velké Británii začít řezat větší kmeny a tudíž vyhrát v konkurenci s elektrárnami.

Obnova zachráněným dřevem po nejhorším lesním požáru v Jižní Africe

V červnu 2017 vlivem neobvykle suchého léta se v oblasti kolem jihoafrické vesnice Knysna rychle rozšířil zničující požár. Oheň zahubil sedm lidí a zničil přes 1 000 domů a podniků a zanechal nejméně 10 000 obyvatel bez přístřeší.

Jak malajský učitel založil svou vlastní truhlářskou dílnu

Pan Mohd Nazmie žije s rodinou kousek od města Kota Bharu v Malajsii a je učitelem. A také pracuje se dřevem. Nabízí druhý život stromům, které by jinak asi byly spáleny. Vyrábí a prodává jednoduchý nábytek přátelům a místním zákazníkům. Díky investici do pily Wood-Mizer LT15, našel a sám obsadil celou mezeru na trhu.

Výroba palet. Zajímavé zkušenosti a technická řešení z Rumunska

Pan Ovidiu Stankalie, strojní inženýr s dvacetiletou praxí, buduje ve svém podniku optimální technologii výroby palet.

Položky 91 až 100 z celkových 113

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!