Články

Pilařství na ekologické farmě ve švýcarských Alpách

Tato ekologická farma v horách je dostupná pouze horským vlakem a tak si farmář koupil malou pilu LT15, aby nebyl závislý na dopravě a využíval vlastní dřevo. “Jmenuji se Heini Hutter. Žiji na hoře Rigi ve Švýcarsku a pěstuji na ekologické farmě kozy, krávy a ovce. Už jsem tady 10 let. Ta farma je jedinečná, protože se sem můžete dostat jen horskou železnicí nebo vystoupat pěšky.”

České srubové domy: zkušenost a tradice

Malá pila Wood-Mizer LT15 s hoblovací hlavou MP100 pracuje úspěšně při stavbě českých tradičních srubových domů.

Pila Wood-Mizer řeže kmeny zkamenělého dubu

Po dvou tisíci letech pod vodou, byl kmen dubu vyzvednut, pořezán a usušen. Změnil se na báječný a cenný materiál a život tohoto dřeva přetrvá další století.

Nové video! Buďte první kdo jej zhlédne – pilařův slib!

Od práce se dřevem v mladém věku k provozování pily se svým bratrem a synem se pilař svěřuje se svou cestou životem spjatým se dřevem a se slibem, který vychází z jeho lásky k práci se dřevem.

30 let řezání ve Walesu s pěti pilami Wood-Mizer

Je to k nevíře, ale David Jones, farmář z malé vesnice Bala v severním Walesu, se přeorientoval na úplně odlišnou pracovní kariéru. “Po škole jsem chtěl zkusit něco jiného než farmaření, přestože z rodinné farmy pocházím,” říká David. “Opustil jsem tuhle rodinnou farmu a učil se tři roky, abych se stal kuchařem. Býval jsem šéfkuchařem v hotelové restauraci přímo na okraji naší vesnice Bala."

Thajská paletová firma zvětšila s jednou rozmítací pilou Wood-Mizer dvakrát produktivitu

Moderní továrna na palety nahradila dvě svislé pásové pily jednou rozmítací pilou Wood-Mizer a zdvojnásobila svou řeznou produktivitu.

Stavba Noemovy archy

Archa je jedním z největších ikonických náboženských symbolů na světě. Legendy o potopě existují všude kde žijí lidé, více než 200 kultur po světě udržuje nějaký druh příběhu potopy a Archy. Takže když zakladatelé muzea The Ark Encounter (Setkání s Archou) zvažovali svůj další velký projekt, archa byla na jejich seznamu na čelném místě.

Britský inženýr využívá LT40 k proměně své profesní kariéry

S pilou Wood-Mizer LT40 prošel Paul Grainger cestu od prodávání dřeva na eBay až po situaci, kdy se stal součástí mnohamilionového projektu restaurování v luxusním venkovském hotelu.

Srovnávačka / tvarovačka Wood-Mizer MP360 stojí za vyššími zisky u Highlands Sawmill

Srovnávačka/tvarovačka Wood-Mizer MP360 doplnila dvě pilařské linky v Highlands Sawmill v Jižní Africe a umožnila podniku zvýšit celkovou rentabilitu.

Stará truhlářská dílna v Německu zdokonaluje své vybavení

Srovnávačka/tvarovačka Wood-Mizer MP360 zlepšuje rychlost a přesnost práce v německé tesařské dílně, která je prosáklá historií.

Položky 71 až 80 z celkových 112

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!