Články

Malajsijská firma přešla na rychlejší a produktivnější pilu s tenkým zářezem

Tato rodinná pila v Terengganu, Malajsije ukazuje jak i malé firmy mohou těžit z výhod moderní a efektivní pilařské technologie.

Americký dům snů

Mack Lowery zvrátil tragedii do uskutečněného snu, když dokončil svůj vlastníma rukama postavený dvoupatrový dům v hustém lese v Mississippi. První srub, který Mack původně postavil jako mladý muž v roce 1976, vyhořel a byl zpustošen v obrovském požáru a zanechal jeho rodinu bez domova. “Trvalo mi pár let než jsem se po tom požáru vrátil na svou farmu,” vzpomíná Mack.

Výroba kuchyňských krájecích prkének v Novém Skotsku v Kanadě

Firma "Larch Wood Canada" na ostrově Cape Breton vyrábí kuchyňská prkénka z modřínového dřeva. Kvůli překrásném vybarvení a kresbě tohoto dřeva se Larch Wood specializuje na krájecí prkénka, protože jsou trvanlivá a jsou charakteristická samozacelujícím povrchem při krájení.

Malá výrobna javorového sirupu na rodinné farmě

Herbert Butterfield postavil s pomocí pily Wood-Mizer LT40 malou dřevěnou stavbu ze dřeva borovice vejmutovky a jasanu na své rodinné farmě v michiganském Charlotte. V téhle budově udělal „cukrárnu“ pro výrobu javorového sirupu.

"Koupili jsme mnohem větší stroj než jsme koupit zamýšleli a jsme rádi, že jsme to udělali"

Holandský výrobce jedinečných dřevěných výrobků vypráví proč si vybral pilu WB2000 a co se mu na jejím provozu líbí.

Norwegian Timber Frame Company Upgrades to Extended LT70 SawmillNorská firma vyrábějící dřevěné konstrukce rozšiřuje svoje zařízení o prodlouženou pilu LT70

Simostranda Stav & Laft na okraji Osla je firma vyrábějící dřevěné stavby. Společnost provozují Sveinung Bergan a Einar Holm, kteří spolu pracují jako partneři už 22 let.

Restaurování hrázděných domů: od koníčka k podnikání

Pro řadu vlastníků pil Wood-Mizer, začala práce se dřevem jako koníček a během času se to proměnilo na skutečné podnikání, které přináší nejen potěšení, ale také zisk.

Do it yourself – Udělej si sám: dřevěný dřez a pracovní kuchyňský pult

Eric Means použil strom ořešáku černého k nařezání 1,2 m3 prken pro jedinečný dřevěný kuchyňský pult s pracovní deskou a s dřezem.

Dvě pily WM4000 nahradí čtyři LT40 a výrazně zvýší produkci

Český výrobce řeziva popisuje 20 letý růst firmy postupným přidáváním jedné pily LT40, dokud nepřešel na průmyslové Wood-Mizer pily.

Od kostek ledu po Ledové hotely

Thomas Orderud, majitel a provozovatel firmy DesignIce, začal těžit led z místního jezera v jihovýchodním Norsku asi před 15 lety. Dnes je Thomas schopen dodávat ze svého mrazivého provozu o ploše 400 m2 “vše od kostek ledu po ledové hotely”. I v létě udržuje teplotu na stálých -5 stupních Celsia, takže jeho sklad 500-600 tun ledových bloků zůstává solidně zamrzlý.

Položky 81 až 90 z celkových 112

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!