Články

Osmiúhelníkový dům: více prostoru – méně nákladů na teplo

Finský podnikatel John Ujanen využil paradoxní vlastnosti osmiúhelníkové geometrie a postavil vysoce efektivní osmiúhelníkový dům z osikového dřeva.

Velká pila zhodnocuje rodinné podnikání v Dánsku

“Když jsem začínal s podnikáním a byl jsem schopen udělat zisk, uvědomil jsem si jak je snadné obsluhovat pilu a jak je to zajímavé. Inspiruje mě to k práci s pilou každý den,” říká Thomas Andersen, majitel pily v obci Varming v Dánsku.

Mobilní pila pomáhá zákazníkům šetřit peníze na dopravě kmenů

“Už nepotřebujeme traktor na vytahání kmenů z lesa nebo náklaďák na dopravu hotových prken k zákazníkovi,” říkají bratři Geronazzovi, mobilní pilaři z Itálie.

Polská firma na luxusní nábytek ovládla trh díky pile Wood-Mizer WB2000

FAGUS, výrobce ze Sępólno Krajeńskieho v Polsku je rodinná firma zakládající si na dlouholeté tradici zkušeností. Specializuje se na výrobu nábytku z masivu, hlavně z dubu a buku. Jejich nábytek nejvyšší kvality je určen pro ložnice, obývací pokoje a jídelny.

Silná žena u ovládání pily

Bad Berka jsou malé lázně v německé spolkové zemi Duryňsko. Tady jsme se setkali se Sandrou Eule, jedinou 'ženskou' provozovatelku pily Wood-Mizer v Německu. Poznali jsme hezkou blondýnu plnou energie se srdcem i duší.

Jak dosáhnout nejlepšího zvuku velkého kostelního zvonu?

Tradiční zvony vyráběné v Německu od roku 1725 zní nyní lépe díky dubovým hlavám zavěšení zvonu a dřevěným zvonicím.

Vlastníci lesa řežou poškozené kmeny, aby zvýšili jejich hodnotu

Potřebujete vyčistit les po vichřici? Jsou v něm stromy postižené kůrovcem? Jedním z řešení je pořezat poškozené kmeny na hodnotnější dřevo pro vlastní potřebu a na prodej.

Nová pilařská firma v Thajsku klade důraz na návratnost investice

Biomasová společnost rozšiřuje výrobu palet s novými pilami, které přinášejí lepší návratnost investice než tradiční stroje.

Pilařská linka Wood-Mizer v polském podniku MEBLOHIT

Díky lince Wood-Mizer polský výrobce palet zvýšil produktivitu při stejném počtu zaměstnanců. MEBLOHIT je polská firma, která palety vyrábí už řadu let. To je velice náročné odvětví, ve kterém je efektivnost výroby klíčovým faktorem úspěchu. Pan Jan Zawada, majitel firmy, se během těch let stal expertem na zvyšování této efektivity.

První instalace rozmítací pily HR250 v Polsku: výrobce palet hlásí impozantní změny ve výrobě

Rodinná firma “AMESKO”, vyrábějící palety a další dřevěný obalový materiál v polské obci Szczytkowice oznamuje růst efektivnosti v důsledku instalace nové vodorovné rozmítací pily se dvěma pilovými pásy HR250 do výrobní linky.

Položky 61 až 70 z celkových 113

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje
Získejte e-mailové novinky o exkluzivních speciální nabídkách, nových produktech a pozvánkách na speciální akce!